Piču paču actiņām, spožām, dzidrām būt tām

Piču paču actiņām, spožām, dzidrām būt tām

23. May 2012, 00:00 gucci123 gucci123

 

Labdien!

Vispār jau acis ir mans vājais punkts. Diemžēl redzi sabojāju diezgan ātri, jo bija niķis sēdēt tuvu televizoram. Tādējādi jau tīņu gados nēsāju kontaktlēcas.

Tā kā mūsu ģimenē daudziem ir problēmas ar redzi (tuvredzība), tad kopā ar manu māmiņu apguvām dažas lietas, kas, iespējams, var kādam noderēt.

Pirmkārt, jādzer daudz burkānu sulas, jo (kā zināms) A vitamīns ir acīm dikti veselīgs. Ja nav tādas iespējas, ir iespēja burkānus grauzt vai lietot karotīnu saturošas kapsulas. Otrkārt, pēc garas darba dienas lielisks atpūtas līdzeklis ir melnās tējas acu komprese (vismaz uz 5 minūtēm), jo tā ne tikai tonizē acis, bet arī neņom nogurumu un t.s. melnos lokus zem acīm. Protams, arī svaiga gurķa šķēlītes uz acīm ir lielisks līdzeklis, lai atgūtu to mirdzumu:) Treškārt, ir acu vingrinājumi, kurus var veikt, kaut vai darbā, sēžot pie datora. Protams, ja to pamanīs kolēģi, tad var uzdot interesantus jautājumus, piemēram, kāpēc tu boli acis!!!??? Ceturtkārt, tīņu gados izgāju akupunktūras kursu acīm, taču tas man īpaši nepalīdzēja. Ja nu vienīgi uz laiku redzi stabilizēja...

Neapšaubāji acis nedrīkst nogurdināt ar kontrastainu apgaismojumu, piemēram, man ir niķis strādāt uz datora krēslā, taču tas nav pareizi, būtu jāieslēdz kaut vai galda lampa.

Par laimi nekādas acu slimības man nav bijušas, bet acis diemžēl regulāri ir apsārtušas, lai gan cenšos tās mitrināt ar acu pilieniem:(

Kad biju stāvoklī, tad redzes jautājums kļuva īpaši aktuāls, un tas bija viens no priekšnoteikumiem ķeizargriezienam.

Kad piedzima dēliņš, ļoti cītīgi sekoju viņa acu higiēnai. Lai gan mazajam jau drīz gadiņš, vēl joprojām katru rītu un vakaru skalojam acis ar kumelītēm. Tagad, kad viņš rāpo, ik pa laikam berzē acis ar rociņām, tad gan pēc tam cenšos uzreiz noskalot gan actiņas, gan rokas. Un jā - mazajam tādas sadzīves lietas kā dators un TV ir liegti. Un ja nu gadās skatīties, tad tikai un vienīgi no samērīga attāluma, jo viņam redze tikai veidojās. Un es ļoti gribētu, lai vismaz viņam nebūtu problēmas ar redzi nākotnē:)

P.S. Te ir daži noderīgi vingrinājumi acīm: Informācija no mājas lapas: http://www.optometrija.lu.lv

 

Gucci123

Blogu konkurss: Veselas acis ir laimīgas acis