"Musiqq" šovakar startēs Eirovīzijas pusfinālā. Turam īkšķus!

"Musiqq" šovakar startēs Eirovīzijas pusfinālā. Turam īkšķus!

12. Mar 2012, 14:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijas grupa "Musiqq" ceturtdien, 12.maijā, startēs Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālā un kopā ar citiem pretendentiem cīnīsies par iekļūšanu finālā. 

 

"Musiqq" startēs Eirovīzijas pusfinālā


Latvijas Televīzija (LTV) trešdien informēja, kā Latvijas iedzīvotāji varēs piedalīties balsojumā. Par savas valsts pārstāvjiem gan balsot nevarēs.

 

Tiešraide no Vācijas pilsētas Diseldorfas LTV sāksies pulksten desmitos vakarā, bet pirms tam būs raidījums "Latvija, turam īkšķus!", kuru vadīs Uģis Joksts, Valters Frīdenbergs un Jolanta Strikaite.

 

"Musiqq" ar dziesmu "Angel In Disguise" otrajā pusfinālā startēs ar 17. kārtas numuru.

 

Latvijai tajā būs jākonkurē ar Nīderlandes, Bosnijas un Hercegovinas, Ukrainas, Kipras, Austrijas, Zviedrijas, Moldovas, Beļģijas, Slovākijas, Izraēlas, Maķedonijas, Dānijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Igaunijas, Rumānijas, Slovēnijas un Īrijas mūziķiem.

 

Televīzijas pārstāve Ieviņa Ancena norādīja, ka balsot varēs gan ar tālruņa zvanu, gan īsziņu. Pa tālruni varēs nobalsot, zvanot 905025–XX , kur pēdējie divi cipari ir dziesmas kārtas numurs. Savukārt balsošanai ar īsziņu tā būs jāsūta uz numuru 82858, tekstā norādot tikai dalībnieka kārtas numuru. Pa tālruni vai īsziņas veidā viens cilvēks varēs nobalsot ne vairāk kā 20 reižu.

 

Maksa par zvanu un īsziņu būs 30 santīmu. Balsojums sāksies pirms pirmās dziesmas, bet beigsies 15 minūtes pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas. Dziesmas vērtēs arī žūrija, balsu skaitam sadaloties 50:50. Latvijas žūrija tiks atklāta pusfināla laikā.

 

LTV cer, ka "Musiqq" iekļūs arī finālā, kas notiks 14.maijā. To šogad komentēs Valters Frīdenbergs, bet Latvijas balsojuma rezultātus paziņos Aija Andrejeva.

 

Eirovīzijas tiešraides internetā būs skatāmas arī www.ltv.lv un un www.eirovizija.lv mājaslapās.

 

"Musiqq" prognozē iekļūšanu finālā

 

Grupa "Musiqq" pirms došanās uz Vāciju prognozēja iekļūšanu finālā.

 

"Domāju, ka latvieši gaida to, lai mēs tiktu finālā, un domāju, ka mēs to izdarīsim," iepriekš izteicās puiši. Tomēr tā esot arī laimes spēle.

 

Jaunie mūziķi rēķinoties, ka tiks kritizēti, ja Eirovīzijā neiegūs labu vietu, taču interneta komentārus šajā laikā izvairīsies lasīt.

 

"Ja nebūs labas vietas, kritika ir neizbēgama. Es arī pēc nacionālā fināla nevienu komentāru neizlasīju. Tas ir Latvijā pierasts, un katrā gadījumā nekas jauns nebūs. Ja kādam ir ko teikt, rakstiet portāliņos, nav problēmu," preses konferencē pirms došanās uz Diseldorfu sacīja "Musiqq" solisti.

 

LTV1 direktore Baiba Šmite aicināja neaizmirst, ka ir izvēlēti labākie Latvijas pārstāvji, nepārmest, ja sasniegumi nebūs tik labi, kā gribēts, bet priecāties, ja būs.

 

Račs nav pārliecināts par "Musiqq" spēju iekļūt Eirovīzijas finālā

 

Lai gan nav pārliecības, ka "Musiqq" pārvarēs pusfināla slieksni, pēdējās atsauksmes viešot cerības, ceturtdien laikrakstā "Diena" norāda viens no "Mikrofona ierakstu" vadītājiem Guntars Račs.

 

Arī viņš - līdzīgi kā citi industrijas pārstāvji - atzīst, ka dalība Eirovīzijā ir laimes spēle. "Jautāt, kā "Musiqq" veiksies Eirovīzijā, ir tāpat kā pajautāt, kas vinnēs LatLoto," norāda Račs.

 

Tomēr dueta izredzes viņš vērtē kā samērā pozitīvas. "Neesmu ļoti pārliecināts, ka viņiem izdosies izkļūt no pusfināla, tajā pašā laikā pēdējās dienās esmu dzirdējis ļoti labas atsauksmes no vācu medijiem, arī pazīstamiem cilvēkiem. Pirms mēneša bukmeikeri viņiem prognozēja gandrīz vai pēdējo vietu, tagad situācija ir mainījusies," uzsver Račs.

TVNET/BNS

 

Vai Tu šovakar skatīsies Eirovīziju?

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 12. May 2011, 14:07

Ja es neaizmigšu, droši vien skatīšos! Patika puišu priekšnesums un arī pati par viņiem balsoju!