30.04 18:00-19:00
Nodarbības citā laikā
Izpārdots
Sastāvdaļas:
-1l piens
-250ml manna
-3 lielas olas
-cukurs un vaniļas cukurs pēc garšas
Pagatavošana:
Uzsildam 1 l pienu pievienojam cukuru un vaniļas cukuru,pagaršojam,lai ir pietiekami salds.Kad piens karsts pievienojam lēnā strūklakā mannā un maisam,lai nesavelk kunkuļus.Mannā putrai jāsanak biezai,ļoti biezai.Atdalam olas baltumus no dzeltenumiem,sakuļam olas dzeltenumus ar mazdrusciņ cukuru,kādas 2 ēd.k,līdz masa kļuvusi gaiša.
Iemaisam mannā putrā dzeltenumus.Saputojam ar cukuru kādas 2-3 ēd.k arī olas baltumus stingras putās.Olas baltumus iecilajam mannāputrā.Pasniedzam ar kīsēli.
Man dēls ķīsēli nēēd,tikai bubertu.
Agrāk mēdzu biezi gatavot,jo tas ir diezgan vienkaršs un lēts un gards.
bērnības saldais ēdiens 😀 kkad nesen ar drauga tēti ar taisījām šo desertu, jo ieraudzījām vienā no Ievas žurnāliem. Gards 😀