Apcepam,sasmalcinam zemesriekstus ap 100g.
Apcepam saulespuķu sēkoliņas ap 100g
Mazos gabalinos sagriežam žāvētas plūmes ap 75g
Mazos gabaliņos sagriežam dateles ap 75g
Arī žāvētas aprikozes sagriežam mazākos gabaliņos ap 75g
Apgrauzdējam auzu pārslas,var gan uz sausas pannas,gan arī cepeškrāsnī.500g
Rozīnes ap 75g
Dateles,aprikozes un rozīnes ieliekam taruciņā un aplejam ar karstu ūdeni,tā,lai knapi apsedz.Atstājam uz 15 minūtēm.Tad sablenderējam,bet var to arī nedarīt. Auzu pārslas,riekstus,saulespuķu sēkliņas,plūmes sajaucam vienā traukā.Izkausējam 125g sviestu/margarīnu,iemaisam šai maisījumā.Pievienojam sablenderēto masu,bet var arī neblenderēt un pievienot gabaliņos.Saputojam 2 olas ar 80 g cukura,cukuru var arī mazāk un vairāk.Saputotās olas iemaisam kopējā masā.
Ļaujam 10 minūtes ievilkties,tad liekam cepamtraukā,kur uzlikts cepampapīrs.Kārtīgi piespiežam masu.Cepam ap 200g 20-30 minūtes.
Izņemam gatavu un sagriežam. man visas sastavdaļas bija uz aci,bet jebkurā gadījumā iznakums ļoti gards un veselīgs.
Bet var to visu sauso masu savienot arī ar citām sastavdaļām.Katliņā ieliekam ap 200g sviestu/margarīnu pievienojam ap 100g cukuru un ap 6 ēd.k medus.Kad viss izveidojies viendabīgs iemaisma sausajā maisījumā. Man medus nebija,tādēļ gatavoju ar olām un sviestu.
Šeit var pievienot jebkādus žāvējumus,gan dzērvenes,gan ķiršus,proporcijas ar var mainīt.Kads labums no datelēm,tās satur ļoti daudz cukura un līdz ar to mazāk jāliet parastais cukurs 😉
Cena,protams atkarīga pa cik pērk katru produktu,jo tās pašas auzu pārslas var nopirkt lētākas un dārgākas un tā ir arī ar citām lietām.
Tā uz sitiena rupji rēķinot ap 2ls.
Man iznāca pusotra paplāte.Nu tā,jāpadomā cik tas maksā.