Māmiņu Klubā jauns seminārs: „Kā izaudzināt laimīgu bērnu?”

Māmiņu Klubā jauns seminārs: „Kā izaudzināt laimīgu bērnu?”

15. Apr 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

16.aprīlī Māmiņu Klubā notiks seminārs „Kā izaudzināt laimīgu bērnu”. Ko tajā uzzināsi un kādēļ uz to vērts atnākt? 


To portālam www.maminuklubs.lv stāsta semināra pasniedzēja, Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedras klīnikas vadītāja, asociētā profesore dr. Gunta Ancāne.  

Kādēļ vēl ir vērts apmeklēt šo semināru?

Tāpēc, ka manas lekcijas rezidentu, studentu un arī citās auditorijās parasti ir novērtētas ar 98% - ļoti labi un 2% - labi. Šķiet, esmu labs lektors, kas ir svarīgi.

Tomēr, ja runājam par konkrēto semināru, es domāju, ka nevienam cilvēkam nav nekā vērtīgāka par viņa bērniem. Varbūt vēl varētu diskutēt par veselību – iespējams, kāds pirmajā vietā liktu savu veselību un tad bērnus, bet katrā ziņā bērni katram cilvēkam ir ļoti liela vērtība.

Tad, ja aizdomājamies nedaudz filozofiski, tad šī vērtība ir vēl lielāka - ne tikai prieks par bērnu panākumiem!

Jo vecāks kļūst cilvēks un jo mazāk un mazāk viņš sāk varēt, jo lielāku nozīmi iegūst viņa bērnu varēšana, talanti, kapacitāte un potences, pie tam realizētās potences un panākumi, bērnu prieks un viņu labsajūta!

Tā arī ir tā lielā dzīves gudrība – jo vairāk vecāki ir gribējuši un spējuši bērnā ieguldīt tajā periodā, kad veidojas viņa raksturs, apmēram, līdz pieciem, sešiem, septiņiem gadiem, jo vairāk tas viņiem pašiem atmaksāsies vecumdienās.  

Un otrādi – tad, ja šajā posmā, kad bērniņš vēl tikai veidojas, vecāki viņā nav ieguldījuši vislabāko, ko varētu, arī tas nāks atpakaļ! Tad gadu gadiem par savu bērnu būs nevis prieks, bet gan smeldze, sāpes un dažādas citas smagas jūtas par to, ka viņam kaut kur neveicas, kaut kas nesanāk vai viņu atstumj.

Tātad kaut ko dodot bērniem, patiesībā cilvēki dod paši sev un savā nākotnes labklājībā! Bērnu labsajūta jebkurā vecuma posmā neskaitāmas reizes pavairo vecāku labsajūtu, tāpat, kā diemžēl dažreiz arī neskaitāmas reizes to samazina.

Jāatceras, ka lielā mērā tas viss ir vecāku rokās, jo viņi ir tie, kas bērnu izveido!

Cik liela šajā procesā ir vecāku ietekme?

Bērna vecāki un apkārtējā vide izveido bērna raksturu, savukārt bērna raksturs nosaka viņa likteni. Tā nu mēs nonākam pie secinājuma, ka labās fejas, par kurām stāsta pasakās, patiesībā ir bērna tēvs un māte!

Ja vecāki nedaudz zina teoriju un to, kādas ir bērna nepieciešamības, tad viņi var ielikt vajadzīgos pamatakmeņus tam, lai izaugtu tas veselais, bagātais un laimīgais cilvēks.

Ne vienmēr vecākiem tas izdodas, tādēļ šis seminārs varētu būt ārkārtīgi vērtīgs tieši tiem tētiem un mammām, kuri gribētu, lai viņu bērniņš ir tas veselais, bagātais un laimīgais!

Ko vecāki uzzinās seminārā „Kā izaudzināt laimīgu bērnu”?

Tajā stāstīšu par emocionālajiem nepieciešamajiem priekšnosacījumiem, lai bērns varētu augt gan fiziski, gan psihiski vesels – tātad laimīgs tādā nozīmē, ka vesels.

Daudz runāšu tieši par bērna nepieciešamībām, kuras būtu jāapmierina, lai viņš tāds varētu izaugt.

Tā kā mēs, Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedras klīnikas profesori, esam ārsti, par bērna attīstības jautājumiem runājam nevis teorētiski vai atrauti no realitātes, bet gan dziļi saskaņā ar praksi par to, gan kā veidojas praktiskās sūdzības, kuru dēļ bērni ir jāved pie ārsta, gan par to, kas jādara, lai šīs sūdzības neveidotos.

Domāju, ka Rīgas Stradiņa universitāte ir gana slavena ar saviem lektoriem. Es pati jau vairāk kā trīsdesmit gadus strādāju pedagoģiskajā darbā un domāju, ka nekad agrāk un arī ne 16.aprīlī Māmiņu Klubā nerunāšu neko tukšu.

Viss, ko stāstīšu, būs dziļi praktisks un noteikti praksē izmantojams!

Kāda vecuma bērnu vecāki ir aicināti uz semināru?

Dažādu vecumu bērnu vecāki seminārā runāto uztvers dažādi, un atšķirīgi būs arī viņu uzdotie jautājumi.

Tiem, kuri bērniņu vēl tikai gaida, ir svarīgi un interesanti zināt to, ko stāstīšu, neskatoties uz to, ka topošajiem vecākiem varbūt nebūs tik daudz jautājumu kā tiem, kuru bērniņiem jau ir gads, divi, trīs vai četri.

Toties vecāki, kuri mazuli vēl gaida, klausoties citu vecāku uzdotajos jautājumos, no semināra iegūs papildus vērtību! Viņiem noteikti ir vērts dzirdēt citus vecākus, kuru bērniņi jau paaugušies, stāstām par problēmsituācijām, vēl pirms paši ar tām saskārušies.

Tādēļ uz semināru „kā izaudzināt laimīgu bērnu?” laipni aicināti visdažādāko vecumu bērnu vecāki!

Līva Zaksa, www.maminuklubs.lv

Ko tu vēlētos uzzināt šajā seminārā? 

PIESAKIES SEMINĀRAM ŠEIT!

Viss, ko stāstīs profesore, būs dziļi praktisks un noteikti praksē izmantojams!

Kad notiks?

16. aprīlī plkst. 15.00 līdz 17.00

Kur notiks?

Māmiņu klubā, Vīlandes ielā 1 2. stāvā, ieeja  no Elizabetes ielas

Cik maksā?

Tikai Ls 2

Kas vēl būtu jāzina?

Uz semināru aicinām visdažādāko vecumu bērnu vecākus kā arī topošos vecākus.