Kustību terapija tavai harmonijai un veselībai tagad arī Sieviešu Klubā

Kustību terapija tavai harmonijai un veselībai tagad arī Sieviešu Klubā

22. Feb 2012, 19:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Beidzot arī Sieviešu Klubā varam piedāvāt vingrošanas terapiju tavai veselībai un harmonijai. Tā nav nekāda klasiskā aerobika, kuru pazīstam no fitnesa klubiem! Kustību terapiju vadīs profesionāla fizioterapeite Kristīne Baranova un tā paredzēta ikvienai sievietei, kura vēlas uzlabot veselību, vispārējo pašsajūtu un arī pārliecību par sevi.

 

 

 

Ar ko ir īpaša Kristīnes Baranovas kustību terapija?

 

Kustību terapijas mērķis ir iepazīstināt ikvienu cilvēku, kas piedalās nodarbībā, ar savu ķermeni. Ļaut sajust, ka ķermenis ir skaists, pilnvērtīgs un tikai no tā ir atkarīga mūsu pašsajūta.

 

Terapijas laikā ir iekļauti daudzi ārstnieciskās vingrošanas elementi. Bet būtiskākais – speciāliste māca apzināties savu ķermeni un pareizi kustēties arī ikdienā, ārpus vingrošanas telpas.

 

„Mācos no maziem zīdaiņiem un iesaku to darīt arī sievietēm. Zīdainīši tik perfekti mums parāda, kā pareizi no horizontālā stāvokļa piecelties vertikālajā. Māte daba zīdainī ir ielikusi attīstības programmu un viņi visu dara pareizi. Ne velti zīdaiņiem nekad nesāp galva vai mugura. Pieaugušā vecumā mēs no zīdainīšiem varam mācīties,“ par kustību terapiju stāsta Kristīne Baranova.

 

Kustību terapijas laikā ikviena sieviete iemācīsies kļūt apmierināta ar savu izskatu. Un, protams, tieksies uz savu ideālu, jo vingrojot tiks nodarbinātas dziļās muskuļu grupas.

 

Tāpat Kristīne Baranova katrā nodarbībā mums iedos kādus knifiņus, kurus varam izmantot arī ikdienā – ārpus Sieviešu Kluba telpām.

 

 

 

Kā notiek kustību terapija?

 

Vingrošana ir lēna un mierīga. Uzsvars vērsts uz staipīšanos, meditāciju un vingrojumiem, kas stiprina iekšējos muskuļus – tātad – uzlabo stabilitātes sajūtu.

 

Kam ieteicama kustību terapija?

 

Visiem cilvēkiem, kuri ir gatavi dzīvē ieviest pārmaiņas. Ne vecumam, ne iepriekšējai fiziskajai sagatavotībai nav nozīmes. Svarīgi ir vēlēties vingrot.

 

Ja sieviete zina, ka viņai ir sirds vai asinsvadu problēmas, ieteicams iepriekš pakonsultēties ar savu ārstu un par savu veselības stāvokli informēt arī fizioterapeiti.

 

Kas jāņem līdzi uz kustību terapiju?

 

Svarīgākais, protams, ir atnākt pašai! Apģērbam jābūt ērtam un kājās neiesaku vilkt kedas. Labāk vingrot zeķēs vai basām pēdām.

 

Kustību terapijā vienā grupā būs 6 līdz 7 dalībnieces.

 

Kad vingrosim Sieviešu Klubā?

 

Otrdienās – no plkst. 11 līdz 12

Ceturtdienās – no plkst. 12 līdz 13

 

Cena – Ls 7 (par reizi)

 

 

REĀLA PIEREDZE

 

Pie Kristīnes Baranovas kustību terapijā piedalījās arī Sieviešu Kluba Liene Bērziņa. Lūk, viņas emocijas pēc vingrošanas:

 

 

„Vēl tagad atceros kā devos pie Kristīnes uz pirmo vingrošanas nodarbību. Biju bruņojusies ar pacietību, lai varētu izturēt, manuprāt, fiziski smago vingrošanas nodarbību! Liels bija mans pārsteigums, kad vingrojot ar Kristīni par to visu aizmirsu! Viņa ar mani runāja, lika sajust un beigu beigās pat kamols kaklā saskrēja no tā, cik fantastiski viegli es jutos pēc stundas, ko biju vingrojusi kopā ar Kristīni! Pats galvenais noslēpums - elpošana un sava iekšējā ES atrašana! Aizvēru acis un ļāvos!“

 

 

Lai pieteiktos nodarbībai, spied šeit!

 

 

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Foto: no Sieviešu Klubs.lv arhīva