Kartupeļu plācenīši ar Herkuless pārslām

Kartupeļu plācenīši ar Herkuless pārslām

01. Feb 2012, 08:30 taschinka taschinka

Cik zinu, tad lielāko ties kartupeļu plācenīšiem pievieno miltus un olas, bet es jums piedāvāju pavisam citu recepti. Varbūt noderēs.

 

Sastāvdaļas:

1kg nemizoti kartupeļi

1 glāze miežu pārslas

5  ēd.k rudzu pārslas

1/2 glāze skābais krējums

50-100g biezpiens

2 vidēja lieluma sīpoli

2  vidēja lieluma burkāni

garšvielas

eļļa cepšanai

 

 

Krējumu sajaucam ar biezpienu,pievienojam miežu pārslas,izmaisam un liekam ledusskapī līdz sagatavosim visu pārējo.

Nomizojam, izvāram kartupeļus,sastampājam biezputrā.

Uz pannas eļļā apcepam smalki sagrieztus sīpolus,kam pievienojam uz rupjās rīves rīvētus burkānus.Visu sautējam 10 minūtes.

Sastampātajos kartupelies ieliekam miežu pārslu maisījumu,izmaisam.

 

 

Pievienojam apceptos sīpolus ar burkāniem, kārtīgi izmaisam,pievienojam garšvielas.

 

 

Šāda masa mums sanākusi.

 

 

Veidojam bumbiņas,ko saplacinam un apviļājam sabelnderētās rudzu pārslās.

Cepam uz pannas eļļā no abām pusēm viegli brūnus.

 

 

 

Lūk,mūsu gardie kartupeļu plācenīši.

 

 

Pasniedzam ar skābo krējumu.

Plācenīšiem var likt arī pildījumu un tad cept.

Tos var cept arī cepeškrāsnī,ja vēlas izvairīties no eļļas.

 

Sanāk vienkārši un gardi plācenīši.

 

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>