Kartupeļu, maltas gaļas un skābu kāpostu sacepums

Kartupeļu, maltas gaļas un skābu kāpostu sacepums

29. Feb 2012, 14:30 veesma veesma

Piedāvāšu Jums vienkārša un garšīga kartupeļu, maltas gaļas un skābu kāpostu sacepuma recepti.

Sacepumam būs nepieciešams:

- 6 lieli kartupeļi;
- 500 g maltas gaļas;
- 0,5 kg skābētu kāpostu;
- 1 sīpols;
- 0,7 l buljona;
- 2 olas;
- 200 ml skāba krējuma;
- sāls, pipari.


Vispirms apcepsim pannā sīpolu, tad pievienosim maltu gaļu, sāli, piparus un visu kopā apcepsim.

 

Trauku, kurā cepsim sacepumu iesmērējam ar sviestu.

Pirmajā kārtā liekam pusi no  nomizotiem un šķēlītēs sagrieztiem kartupeļiem.

Virsū liekam pusi no skābētiem kāpostiem.

Tad virsū saliekam visu apcepto malto gaļu.

Virs maltās gaļas liekam atlikušos skābētos kāpostus.

Noslēdzam visu ar kārtu šķēlēs sagrieztu kartupeļu.

Tad pagatavojam buljonu. Es buljonu gatavoju no buljonu kubiciņiem, kubiciņu buljona izšķīdinu vārošā ūdeni. Buljonu atdzesējam. Atdzisušam buljonam piekuļu 2 olas un 200 ml skāba krējuma.

Gatavo mērcīti pārlejam visam pāri.

Uzliekam vāku un liekam cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz  apmēram 1,5  līdz 2 stundām.

Sacepums sanāk ļoti garšīgs.

Mūsu ģimenē šis sacepums ir ļoti iecienīts, jo tā pagatavošana ir ļoti vienkārša un rezultāts vienreizēji gards.

Labu apetīti!

Vēsma