Kāda ir saistība starp magniju un cukura diabētu?

Kāda ir saistība starp magniju un cukura diabētu?

09. Dec 2011, 11:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cukura diabēts ir visbiežāk sastopamā endokrīnās sistēmas slimības visā pasaulē.

 

Pēc Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem, tā ierindojas ceturtajā vietā starp pāragras nāves cēloņiem un tiek prognozēts, ka tuvāko 10 gadu laikā nāves gadījumu skaits no diabēta pieaugs par vairāk nekā 50%, ja vien tuvākajā laikā netiks veikti kādi veselības uzlabošanas pasākumi. Kaut ko var darīt ikviens no mums.

 

Mēs nestāstīsim sīkāk par šīs slimības simptomiem, jo šādu informāciju var atrast internetā un citos medijos.

 

Mēs vēlamies pievērst uzmanību tam, ka pat tik nopietnu slimību var novērst laicīgi rūpējoties par to, lai organismam netrūktu tik svarīga viela kā magnijs.

 

Tagad ļaujiet mums paskaidrot. Diabēts rodas   insulīna trūkuma dēļ un to raksturo hroniska slimības norise. Paaugstināts cukura līmenis liecina par vielmaiņas traucējumiem. Šādi cilvēki lielākoties ir aptaukojušies un, iespējams, uzturā lieto maz pārtikas ar šķiedrvielām.

 

Kas ir insulīns? Aizkuņģa dziedzera hormons, kas iesaistīts glikozes (cukuru) sadalīšanā.Cukura diabēta gadījumā aizkuņģa dziedzeris zaudē spēju izdalīt vajadzīgo insulīna daudzumu vai ražot insulīnu nepieciešamā kvalitātē.

 

Ir konstatēts, ka magnijs, lietots ēdienreizes laikā, uzlabo insulīna darbu cukura absorbcijā, arī magnijs uzlabo   cukura līmeņa regulāciju asinīs.

 

Pēc Amerikas Diabēta asociācijas datiem, turpinoties straujajai 2.tipa cukura diabēta saslimstībai, nepieciešams efektīvs un lēts risinājums, kas varētu novērst vai aizkavēt šīs smagās slimības attīstību.

 

Divi pētījumi, publicēti žurnālā "Diabēta ārstēšana"(Diabetes Care), piedāvā šādu risinājumu, izmantojot magniju, apgalvojot, ka palielināta magnija uzņemšana   var samazināt risku saslimt ar 2.tipa cukura diabētu.  

 

Cukura slimība ir ļoti mānīga slmība. "Tā ir neārstējama, bet ar to var lieliski sadzīvot."- šādus ieteikumus var dzirdēt diabētiķu ārstu rindās.

 

Mēs vēlam, lai jūs nekad nenokļūtu cukura diabēta slimnieku rindās!

 

Magnesium Diasporal® 300 direkt

Uztura bagātinātājs ar saldinātāju - sorbītu


Iepakojumā 20 paciņas

Mutē šķīstošas granulas ar svaigu citronu garšu. Katrā paciņā 300mg magnija - 100% Ieteicamās dienas devas
 

  • Vienā reizē  nodrošina nepieciešamo magnija devu
  • Produkts lietojams arī bez šķidruma uzdzeršanas.
  • Piemērots stresaina un aktīva dzīvesveida piekritējiem
  • Piemērots arī diabētiķiem


Lietošana: pa 1 paciņai dienā.

Sastāvdaļas: magnija citrāts, saldinātājs – sorbīts, magnija oksīds, pretsalipes viela – taukskābju kalcija sāļi, aromatizētājs (citrons).

Ražotājs: PROTINA Pharm. GmbH Vācijā