Kā tikt galā ar sliktu garastāvokli?

Kā tikt galā ar sliktu garastāvokli?

25. Jan 2012, 10:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tev ir slikts garstāvoklis? Te būs daži padomi kā ātri un uz ilgu laiku tikt vaļā no sliktā garstāvokļa!


- cēloņu noteikšana

Vispirms ir jānosaka, kādi ir sliktās pašsajūtas cēloņi. Tikai tad iespējams ar to cīnīties. Cēloņi var slēpties pašā cilvēkā, bet tos var radīt arī ārēji faktori. Attiecīgi piemeklējams arī risinājums.

 

- mērķu noteikšana

 Nosakot mērķus un tos sasniedzot, uzreiz ievērojami paaugstinās pašapziņa. Mērķim jābūt godkārīgam, taču reālistiskam.

 

- laime vārdos

Katra diena sastāv no labiem un sliktiem brīžiem. Mēs paši varam ietekmēt to, kas saglabāsies mūsu atmiņā. Pie tam runa nav par dzīves visskaistākajiem brīžiem, bet gan galvenokārt par maziem patīkamiem notikumiem: kūciņu smarža, pirmā Ziemassvētku cepuma pagaršošana, skaists saulriets... 

 

- domas par sevi

Kad tu pēdējo reizi biji patiešām laimīga un apmierināta ar sevi? Domāšana par skaistiem, pozitīviem notikumiem, kurus tu pati esi piedzīvojusi, palīdz ātri vien stiprināt pašapziņu un tādējādi uzlabot garastāvokli.

 

- smieklu lēkmes

Uzsmaidi vai sirsnīgi pasveicini cilvēku, kurš tev šķiet simpātisks, sastaptais cilvēks arī draudzīgi reaģēs un tas jums abiem uzlabos garstāvokli. 

 

- ar labiem cilvēkiem kopā pavadīts laiks

Uzticami cilvēki labi iedarbojas uz garastāvokli. Viņi sniedz atbalstu un drošības izjūtu, emocionālu apliecinājumu, ka ar tevi viss vēl nav pavisam slikti, arī tad, ja šobrīd dominē slikts garastāvoklis. Viņi palīdz izrunāt bēdas, izkratīt sirdi, lai paliek vieglāk.

 

Kā Tu uzlabo ikdienā savu garastāvokli?