Kā pagatavot gardu un krāsainu Lieldienu Pashu?

Kā pagatavot gardu un krāsainu Lieldienu Pashu?

22. Feb 2012, 16:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gardais deserts Pasha ir tradicionāls Lieldienu ēdiens! Lai tas izdotos īpaši gards, zivju restorāna „Le Dome” šefpavārs Alex Žiļuks, atklāj dažus Pashas pagatavošanas knifiņus!

 

Izvēlies biezpienu!


 „Pati galvenā Pashas sastāvdaļa ir biezpiens, tādēļ ļoti svarīga ir tā izvēle. Pirmkārt, es iesaku izmantot treknāku! Otrkārt, veikalos un tirgū iegādājami daudz un dažādi biezpiena veidi – gan rupjāki, gan smalkāki, tādēļ, pirms dodies iepirkties, izdomā, kāds tev garšo labāk! Jo biezpiens būs smalkāks, jo gatavā Pasha vairāk atgādinās biezpiena sieriņa konsistenci (biezpiens būs tāds kā samalts un deserts būs krēmīgāks). Savukārt, ja vēlies, lai biezpiens, jau gatavā Pashā, būtu jūtams izteiktāk, tad jāizvēlas rupjāku, graudaināku.

 

Kā pagatavot masu?

 

Pirmajā dienā jānotecina biezpiens. To ieliec marlē un ievieto bļodā. Ļauj tam pa nakti nostāvēties istabas temperatūrā, un no rīta gatavošanu vari turpināt.

 

Izņem notecināto biezpienu no marles un ieliec bļodā. Tam pievieno olu dzeltenumus un izkausētu, mīkstu sviestu (tādu, lai to ir viegli iejaukt).

 

Pēc tam masai pielej saldo krējumu, kuram ir 35% tauku saturs, un pieber klāt cukuru.

 

Pashai jābūt ļoti saldai! Patīkamai garšai un smaržai, masai vari pievienot arī vaniļas cukuru.

 

Visbeidzot, visam pieber sukādes vai marmelādi, riekstus un obligāti – rozīnes!

 

Ja vēlies, Pashas masai vari pamēģināt pievienot karamelizētus riekstus. Tad griežot, deserta iekšpuse būs glītā marmora krāsā un tam būs arī nedaudz citādāka garša.

 

Pashas forma

 

Veikalos nopērkamas speciālas, šim desertam paredzētas formas, kas atgādina piramīdu, tikai – bez smailes (augšējās daļas).

 

Tajā jāieklāj marle un, kad visas sastāvdaļas sajauktas, Pashas masu liek formā. Tai virsū, savukārt, novieto kādu smagumu, piemēram, šķīvi, kuram virsū uzlikta sāls vai sulas paka.

 

Pēc tam trauku jāliek ledusskapī un jāatstāj tur uz nakti.   

 

Kā pasniegt?

 

No rīta, kad Pasha nakti ir nostāvējusi ledusskapī, to ļoti uzmanīgi jāizņem no trauka. Vispirms apgriez formu augšpēdus un tad, ļoti, ļoti uzmanīgi, nesabojājot Pashas virspusi, noņem marli.

 

Desertu novieto uz šķīvja un izdekorē ar tām pašām sastāvdaļām, kas ir Pashas iekšpusē – sukādēm, rozīnēm, riekstiem. Ja vēlies, vari veidot dažādus ornamentus vai uzrakstus!”

Līva Zaksa

Kādi ir tavi iecienītākie Lieldienu ēdieni?

saulux10 saulux10 22. Apr 2011, 09:51

Arī šis būs manā Lieldiena galdā-gatavošu pirmo reizi😉 šeit rakstīts,tāpat kā manā receptē😀