Kā nepazaudēt naudu internetā

Kā nepazaudēt naudu internetā

18. Feb 2010, 12:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

EB bankas veiktai pētījums par pirkumu veikšanu internetā liecina, ka salīdzinājumā ar 2007. gadu pieaudzis to internetā veikto pirkumu apjoms, par kuriem pircējs norēķinās ar maksājumu karti. 2007. gadā ar maksājumu karti interneta veikalos norēķinājās 22% gadījumu, šogad – jau 27% gadījumu. Tai pat laikā samazinājies norēķinu apjoms skaidrā naudā – no 41% līdz 37%.

 

Pētījuma dati apliecina, ka, jo augstāka izglītība un lielāki ienākumi, jo vairāk cilvēki interneta pirkumos izmanto maksājumu kartes.

 

17% aptaujāto norādījuši, ka iepirkšanos internetā uzskata par nedrošu. Vērtējot riska faktorus visu aptaujas dalībnieku vidū, cilvēki 36% gadījumu uztraucas par savu maksājumu karšu datiem un to ļaunprātīgu izmantošanu.

 

 

SEB banka, tāpat kā daudzi tirgotāji gan Latvijā, gan citur pasaulē, pirkumiem ar karti internetā izmanto VISA un MasterCard izstrādāto interneta pirkumu drošības sistēmu 3D Secure. Šī drošības sistēma veic kartes lietotāja identitātes papildu pārbaudi un nodrošina kartes datu īpašu aizsardzību interneta vidē. Visi SEB bankas maksājumu karšu īpašnieki automātiski tiek pieslēgti šim drošības risinājumam, un šīs sistēmas lietošana kartes īpašniekam ir bez maksas.

 

Pie tirgotājiem, kuri izmanto šo drošības sistēmu (par to liecinās Verified by VISA un MasterCard SecurCode logo), papildus maksājumu kartes datiem SEB bankas maksājumu karšu īpašniekiem ir jāievada arī Ibankas dati – Lietotāja kods, Parole un Pieejas kods. Tas nodrošina būtisku kartes datu aizsardzību, jo kartes pazaudēšanas gadījumā nesankcionēta pirkumu veikšana interneta veikalos, kas ir ieviesuši 3D risinājumu, ir ļoti ierobežoti.

 

SEB banka

04. Aug 2009, 15:09

Man ir jautajums....es arī vēlos izveidot savu i - banku, bet esmu pazaudejusi paroles , vai man ir jādodas uz banku, lai pieslegtu so pakalpojumu?????

04. Aug 2009, 15:21

sandrulish, jā protams, jādodās uz bankas filiāli

04. Aug 2009, 15:09

Man ir jautajums....es arī vēlos izveidot savu i - banku, bet esmu pazaudejusi paroles , vai man ir jādodas uz banku, lai pieslegtu so pakalpojumu?????