Kā man veicas ar konservēšanu: Vēsmas pieredze

Kā man veicas ar konservēšanu: Vēsmas pieredze

01. Jun 2012, 11:24 veesma veesma

 

Sveikas! Esmu jau iesūtījusi vairākas receptes - gan tādas, kuras esmu fotografējusi, gan tādas, kuras varēju tikai aprakstīt, jo fotoaparāts bija salūzis. Padalīšos iespaidos, kā man veicas ar šo vasaras hobiju.

 

Recepšu man ir ļoti daudz, un konservēju es arī daudz, jo man ir liela ģimene un man liekas, ka pašu gatavotais, ir visgaršīgākais. Nekad neesmu pirkusi nevienu ievārījumu, kompotu vai kādus konservētos dārzeņu salātus. 

 

Šogad esmu savārījusi dažādus ievārījumus, salikusi kompotus, sasaldējusi daudz un dažādu ogu, garšaugu.

 

Patreiz ļoti aktīvi nodarbojos ar tomātu konservēšanu. Rīt gatavošu tomātu sulu un likšu tomātus savā sulā. Gurķu šogad man ir ielikts mazāk, jo nesanāca salikt. Nedēļā, kad gurķi visvairāk gatavojās bija manas māsas kāzas un es biju vedējmāta, visa konservēšana nedaudz iekavējās un daļa gurķu pārauga. Tad nu tagad raujos vaiga sviedros un steidzu visu konservēt.

 

Vēl jau jāgatavo dažādi vārītie salāti, kuru sastāvā ir tomāti, gurķi, kabači, paprika, burkāni, sīpoli, kāposti. Šie dārzeņi vārītajos salātos iet dažādās kombinācijās.

 

Ļoti garšīga ir konservēta paprika. Šie salāti ir vieni no mana vīra mīļākajiem salātiem.

 

 

Man jau gan liekas, ka visi salāti un konservi, kurus es gatavoju ir garšīgi, ja kādi salāti tiek uztaisīti un manai ģimenei mazāk garšo, tad tos vairs nākamajā gadā netaisu. Pārsvarā jau izvēlos pārbaudītas receptes, bet reizēm izmēģinu arī, ko jaunu.

 

Uzrakstīsu vienu ļoti garšīgu vārīto salātu recepti.

 

1,5 kg kabaču

1 kg tomātu

0,5 kg sīpolu

0,5 kg burkānu

2 galviņas ķiploku

350 g ūdens

200 g cukura

200 g eļļas

3 EK sāls

180 g 9% etiķa

 

Visi dārzeņi tiek smalki sagriezti. 

 

Katliņā ielej ūdeni pieber dārzeņus, pieliek sāli, cukuru, eļļu, visu samaisa un vāra 30 minūtes. Tad pielej etiķi un vāra vēl 10 minūtes.

 

Karstus pilda izkarsētās burkās (piebildīšu, ka burkas es karsēju vienmēr) un aizvāko. Salāti gatavi! 

 

 

Pirms gada vārīju smiltsērkšku ievārījumu. Uz 1 kg ogu liku 1 kg cukura.

 

 

Tā nu es varētu rakstīt un rakstīt Jums receptes, jo gatavoju tiešām es daudz un dažādus konservus un salātus.

Lai Jums veicas!