Jo karstāka vanna, jo sausāka ķermeņa āda

Jo karstāka vanna, jo sausāka ķermeņa āda

28. Feb 2012, 12:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziemas laikā ir tik patīkami ieiet siltā dušā vai vannā. Tomēr kādu iespaidu uz mūsu ādu atstāj karstais ūdens? Un cik bieži ziemas laikā ādai veselīgi mazgāties? 

Stāsta Līga Jacēviča, Estētiskās dermatoloģijas un ķirurģijas centra dermatoloģe.

Rūpīgi mazgājamies tikai 2 reizes nedēļā!

„Lai cik tas savādi neizklausītos, pēc visiem dermatoloģijas kanoniem, rūpīgi nomazgāt visu ķermeni ar ziepēm vai dušas želeju ieteicams ne biežāk kā divas reizes nedēļā!

Protams, savas intīmās zonas ir jākopj un jāmazgā vairākas reizes dienā, bet visu ķermeni jāmazgā daudz retāk,” stāsta dermatoloģe.

Dienās, kad nemazgājam ķermeni ar ziepēm vai dušas želeju, Līga Jacēviča iesaka ieiet dušā un ļaut vēsajam ūdenim vienkārši notecēt pār ķermeni, bet atsevišķi ar speciāliem mazgāšanas līdzekļiem nomazgāt tikai intīmās zonas.

Runājot par vannu, dermatoloģe uzskata, ka tā paredzēta tikai relaksācijai vai ārstniecībai nevis, lai atbrīvotu ķermeni no netīrumiem. Iedomājies, ieejot vannā, mēs taču peldam paši savos netīrumos!

Mazgājamies vēsā, ne karstā ūdenī!

Izrādās, ka mūsu ādā esošā mitruma savienojumi ir ūdenī šķīstoši, tie mazgāšanās laikā atvieglojas un rezultātā āda zaudē mitrumu. Vēl vairāk to sekmē karsts ūdens, tāpēc ejot dušā, tam vajadzētu būt pēc iespējas vēsākam!

„Karsta duša un vanna ķermeņa ādai nepatīk. Īpaši ziemas laikā, kad telpās apkures dēļ, bet ārā – aukstā gaisa dēļ gaiss ir sauss.

Lai ādas mitrumu pēc vannošanās vai dušošanās atjaunotu, to noteikti ir nepieciešams papildus mitrināt! Vispirms pēc mazgāšanās āda rūpīgi jānoslauka, bet pēc tam jāieziež vai nu ar losjonu vai krēmu, atkarībā no tā, kas kuram tīk labāk,” tā dermatoloģe.

Līva Zaksa, www.sieviesuklubs.lv

 

Māmiņu Kluba izvēle:

{fotoblog:3927}

Cik bieži ziemas laikā rūpīgi mazgājies tu? Vai ej vēsā vai siltā dušā?