Jau ceturto gadu SEB banka veido īpašu Studenta pasi

Jau ceturto gadu SEB banka veido īpašu Studenta pasi

10. Feb 2010, 16:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau ceturto gadu SEB banka kā nozīmīgs studiju finansētājs un studentu aktivitāšu atbalstītājs ir izveidojusi informatīvi izglītojošu materiālu topošajiem studentiem – Studenta Pasi. Iepriekšējos trīs gados Studenta Pase sevi ir pierādījusi kā neatsverams, kompakts palīgs un ceļvedis jautājumos, kas skar studiju programmas izvēli, studiju procesu, stipendijas, studiju kredītus, dzīvi studentu viesnīcās u.c.

 

Ņemot vērā studentu dzīves ritmu un informācijas iegūšanas veidu un apguvi, SEB banka pirmo reizi Studenta Pasi izdos elektroniskā formātā. Šāds lēmums pieņemts, vadoties pēc SEB grupas Latvijā mērķiem savā darbībām maksimāli ievērot vides saaudzēšanas principus.

 

"Pieredze rāda, ka topošajiem studentiem ir daudz neatbildētu jautājumu par to, kas viņus sagaida studenta statusā. Izmantojot SEB bankas iepriekšējo gadu pieredzi veidojot Studenta Pasi, daloties iespaidos ar esošajiem studentiem no dažādām Latvijas augstskolām, esam izveidojuši vienotu informatīvu materiālu par visu, kas sagaida topošo studentu – sesija, dzīve kopmītnēs, iepazīstinām ar jaunajiem terminiem, kā piemēram, rektors, dekāns, fakultāte, stāstam par studiju procesu un tā plānošanu," Studenta Pases lietderību skaidro SEB bankas jauniešu projektu vadītāja Natālija Jermolajeva.

 

SEB bankas prezidents Ainārs Ozols: "Topošajiem studentiem šī vasara ir īpaša ar to, ka jautājums par augstākā izglītības iegūšanu un studiju uzsākšanu ir aktualitāšu priekšgalā. Latvijai ir nepieciešami jauni, uzņēmīgi un izglītoti cilvēki. Finansiālais stāvoklis nedrīkst būt šķērslis ceļā uz labu izglītību. Vēlamies palīdzēt katram topošajam studentam izvēlēties sev piemērotāko augstskolu un informēt par studiju kredīta iespējām."

 

Studentu pase satur noderīgus padomus, kā pārliecināties, vai izvēlētā studiju programma ir akreditēta, kā uzsākt studijas, praktiskus informāciju par augstskolas struktūru, mācībspēkiem, procesiem, tajā atrodami arī 10 studenta baušļi, noderīgas interneta saites, izdzīvošanas ābece un informācija par iespējām studēt ārzemēs.

 

Ieskaties www.studentabanka.lv