Izdalījumi pēc aktīvas dzimumdzīves

Izdalījumi pēc aktīvas dzimumdzīves

14. Nov 2011, 14:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Meitenei pēc aktīvas dzimumdzīves parādījušies pastiprināti izdalījumi. Situāciju komentē medicīniskās sabiedrības "ARS" ginekoloģe Ieva Baidekalna.

 

Jautājums:

 

Man ir 20 gadi. Šīs ir manas pirmās seksuālās attiecības ar vīrieti. Zaudējot nevainību, nodarbojos ar seksu 3 reizes dienā veselu pusotru mēnesi. Vai tas nav par daudz jaunai meitenei? Vēl viena problēma, ka man sākās mēnešreizes pirmajā asiņošanas dienā un man bija sekss ar partneri neizsargājoties. Vai ir iespēja palikt stāvoklī? Kad man beidzās mēnešreizes, pēc trijām dienām sāka izdalīties nedaudz iedzelteni izdalījumi, bet  nav nekādas dedzināšanas sajūtas. Izdalījumi ir jau vairākas dienas un nepazūd. Lasīju par STS slimībām, bet tādas pazīmes man nav, kādas ir minētas STS slimībām. Sakiet, lūdzu, vai pie ginekologa var pārbaudīties pret AIDS? Pašlaik man nav iespēja aiziet pie ginekologa vizītē. Lūdzu, palīdziet, dodiet padomu, ko darīt. Būšu Jums pateicīga.

 

Atbilde ginekoloģe Ieva Baidekalna:

 

Tas ir jauki, ka Jums ir aktīva personīgā dzīve – pat ja tā ir trīs reizes dienā. Ja abiem partneriem pārī tas ir pieņemami un patīkami un jūs abi jūtaties labi – tas ir jauki! Kas attiecas uz grūtniecības iespēju, tad – jā, arī mīlējoties mēnešreižu laikā, teorētiska grūtniecības iestāšanās pastāv. Bez AIDS, ko var noteikt asins analīzē (ginekologs Jums var iedot nosūtījumu uz šīm analīzēm), Jums noteikti vajadzētu pirms tam aprunāties ar savu ginekologu par citām – daudz vienkāršākām, bet daudz biežāk sastopamām ginekoloģiskām saslimšanām. Lai veicas!

 

Vizīti pie dr. Ievas Baidekalnas varat pieteikt pa tālruni 67201007

Uzdod savu jautājumu ginekologam, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!