Griķu pārslu, biezpiena plācenīši

Griķu pārslu, biezpiena plācenīši

23. Jan 2012, 15:30 taschinka taschinka

Pierasts, ka biezpiena plācenīši ir saldi, bet tik pat labi tie var būt arī sāļi un ar dažādām piedevām, kā šoreiz  - ar zaļumiem un griķu pārslām.

 

Sastāvdaļas:

1 glāze piens

1/2 glāze griķu pārslas

1 sīpols

buntīte dilles

buntīte pētersīļi

200g biezpiens

5 ēd.k rudzu milti

garšvielas pēc vēlēšanās,sāls,pipari

 2 ķipolkdaiviņas

skābais krējums pasniegšanai

eļļa cepšanai

 

 

Ielajam katliņā pienu uzvāram,pievienojam griķu pārslas un vāram līdz tās uzbriest.

Gatavas pārslas atstajam vēl zem vāka,kamēr pārējās sastāvdaļas sagatavojam.

Sīki sagriežam sīpolu un apcepam uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz viegli brūni.

Dilles,pētersīļus sasmalcinam.

Biezpienam pievienojam zaļumus,sīpolus,garšvielas,griķu pārslas un kārtīgi izmaisam.

Pievienojam 4 ēd.k rudzu miltus.Izmaisam un mazliet ļaujam pastāvēt.

Atlukušo ēd.k miltus izmantosim apviļāšanai.

Samitrinam rokas aukstā ūdenī un veidojam no masas bumbiņas,ko saplacinam pankūkā.Apviļājam miltos un cepam uz nelielas uguns no abām pusēm līdz brūni plācenīši.

 

 

Pasniedzam plācenīšus ar krējumu,kam pievienots caur spiedi izspiests ķiploks.

 

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>