Gardas pusdienas!

Gardas pusdienas!

29. Feb 2012, 11:30 taschinka taschinka

Pagatavosim gardas pusdienas, kas pēc izskata nemaz neizceļas, bet toties garša un aromāts būs ļoti īpašs.

Sīpolus samizojam, sagriežam šķēlēs un saliekam cepamtrauka apakšā tā, lai viss noklāts ar tiem (ap 4 vidēja lieluma sīpoli).

Kartupeļus samizojam, sagriežam gabalos, lielākos vai mazākos vienalga (ap 1kg kartupeļi).

Traukā ielejam 1 ēd.k olīveļļu,2 ēd.k citrona sulu un sāli pēc vajadzības. Šajā maisījumā iemaisam kartupeļus.

Pēc tam kartupeļus liekam cepamtraukā virsū sīpoliem un pārlejam ar atlikušo citrona,eļļas šķidrumu. Trauku apsedzam ar foliju un cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm cepeškrāsnī.

Kartupeļi sanāk ļoti gardi, ar interesantu piegaršu. daudz labāk kā pierasti vārīti kartupeļi.

 

 

 

Klāt pie neparastajiem kartupelīšiem pagatavosim neparastas kotletes.

Sastāvdaļas:

1 glāze skābais krējums

1 glāze auzu pārlsas (man bija rudzu pārslas)

1 glāze svaigi rīvēti burkāni uz smalkās rīves

1 glāze zaļi,rīvēti uz smalkās rīves kartupeļi,kam nospiesta sula

200g maltā gaļa

1 liels sīpols

1 maza ola

garšvielas

 

Pagatavošana:

Krējumā iemaisam pārslas. Atstājam.

Samizojam,burkānus,kartupeļus,sarīvejam uz smalkās rīves.

Smalki sagriežam sīpolu.

Liekam traukā sīpolus,burkānus,kartupeļus,pārslas ar krējumu,olu un garšvielas,kārtīgi izmīcam.

Veidojam kotletes,apviļājam rīvmaizē un cepam uz pannas nelielā eļļas daudzumā uz lielas uguns no abām pusēm līdz brūnas.

Tad visas kotletes kārtojam uz cepampannas un pārsedzam ar foliju.Liekam cepeškrāsnī un sautējam ap 20 minūtēm.

Pusdienas gatavas.

Pēc izskata nemaz nešķiet nekas īpašs, bet smarža un garša gan ir citāda, tālu prom no ikdienas.

Ļoti gardi!!!