Gaļas bumbiņas

Gaļas bumbiņas

10. Apr 2012, 11:30 maijbite maijbite

Labdien! :)

Recepte domāta aizņemtām sievietēm. :))

Recepte no "Ievas Virtuve" 07.03.2012. Sastāvdaļas: 1 kg jauktas maltās gaļas (man bija cūkgaļa + jaunlops) 1 sīpols 3 ķiploka daiviņas 1 ola 70 g nobriedušas baltmaizes sāls, pipari kaltēti garšaugi pēc patikas (es liku garšvielu maisījumu bez sāls un cukura "Anniņa") 2 tējk. sinepju (nebija pie rokas, neliku)

Gatavošana:

Baltmaizi ūdenī izmērcē. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina, sajauc ar gaļu, pievieno olu, nospiestu izmērcēto maizi, sāli, piparus, garšaugus un sinepes. Visu labi samīca vijīgā masā. 

No masas ar rokām veido nelielas bumbiņas, sakarsētā eļļā tās apgrozot izcep. Atdzesētas liek saldējamā kastītē, uzglabā saldētavā. Glabāt var apmēram 3 mēnešus.

Piebilde: Nākamajās reizēs cepu plakanas kotletītes, jo nav pacietības gaļas bumbiņas no visām pusēm apcept. :)) Sacepu tikai nedēļai, lai ilgi saldētavā nestāv. Tā kā izlietojām nedēļas laikā, šādu variantu atzinām par labu esam tad, kad ikdienā nav laika cept un šmorēt. :) Lai labi garšo! :)

Maija