FOTO: Linola produktu sērija- ideāla ādas kopšana ziemā

FOTO: Linola produktu sērija- ideāla ādas kopšana ziemā

10. Nov 2011, 20:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja runājam par ādu, tad tās virsējā raga kārta ir galvenais ādas aizsargslānis, kas pasargā to no ārējiem faktoriem un nodrošina ūdens barjeras funkciju. Tas ir ādas skābais mētelītis, ko veido tauku un sviedru dziedzeru izdalītais sekrēts kā ūdens tauku emulsijas plēvīte. Ādas raga slānis sastāv no pārragotām nedzīvām šūnām, ko varam tēlaini salīdzināt ar “ķieģeļu” sienu.

 

Tās “ķieģeļi” ir šūnas korneocīti, bet “cements” ir starpšūnu cementviela, kas sastāv no lipīdiem, tai skaitā taukskābēm un proteīniem. Ja ar cementviela satur visus nepieciešamos komponentus, tad tā ir stipra un siena jeb ādas raga slānis spēj pildīt aizsargbarjeras funkcijas. Ja cementvielā kaut kas trūkst, piemēram linolskābe, kas ir nepiesātinātā taukskābe, kas nodrošina mitrumu un elastību mūsu ādā, tad siena brūk kopā.

 


Linolskābe organismā netiek sintezēta, bet uzņemta ar pārtiku vai ārīgi. Tāpēc, ja novērojam, ka āda kļūst sausa, iekaisīga, niezoša, tad būtiski ir izvērtēt savu ikdienas maltīti (tajā iekļaut omega-6 saturošus produktus, piem., naktssveces eļļu, gurķenes eļļu, ērkšķogu, upeņu sēklas utml.) vai lietot kosmētikas līdzekļus, kas satur linolskābi.

{fotoblog:1187}

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

šī ir aptieku produkcija, var iegādāties aptiekās. Ļoti patīkama, neuzbāzīga smarža un kopjoša ietekme. Man ir dušas līdzekļi un krēmiņš - ļoti patīkami lietot