Eksperiments ar rīsu pārslām jeb rīsu mākonītis manā gaumē

Eksperiments ar rīsu pārslām jeb rīsu mākonītis manā gaumē

27. Jan 2012, 12:30 maijbite maijbite

Labdien! 

 

Šoreiz nolēmu paeksperimentēt ar rīsu pārslām. Oriģinālā recepte ir no žurnāla "Pie GALDA!".

BET es ņēmu visu "uz aci": 1 glāze rīsu pārslu; ~ 300 ml piena; pusglāze cukura, bet bija pārāk salds, var mazāk; 1 olas dzeltenums (lauku olas); puscitrona miziņa.

 

 

+ uzvārīju ne pārāk saldu ķīseli no brūkleņu ievārījuma + kartupeļu ciete.

 

 

Uzsildām pienu, pēc laiciņa pievienojam cukuru un citrona miziņu.

 

 

Pievienojam rīsu pārslas un visu laiku maisām.

 

 

Olas dzeltenumu sajauc ar 1-2 ēd. k. putras.

 

 

Iegūto masu iemaisa putrā un vēl maisot mazliet pavāra (kamēr masa kļūst biezāka).

 

 

Tāds nu man sanāca gala rezultāts! :) Salds rīsu pārslu mākonītis + ne pārāk salds ķīselis = garšīgs saldais.

 

 

Lai labi garšo! :) Maija

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>