Drupaču ābolkūka

Drupaču ābolkūka

29. Jan 2012, 00:00 taschinka taschinka

Sastāvdaļas mīklai:

2 glāzes rudzu pārslas

100g sviests vai margarīns

1 ola

4 ēd.k cukurs

šķipsniņa sāls un šķipsniņa citronskābe

1/4 tēj. soda

aptuveni 3 ēd.k kukurūzas milti

 

 

 

Rudzu pārslas sablenderējam un sadrupinam ar sviestu viendabīgās drupačās.

Olas baltumu atdalam no dzeltenuma.

Baltumu sākam putot ar šķipsniņu sāli un citronskābi līdz izveidojas putas,tad pa karotītei pievienojam cukuru,nepārtraukti putojot līdz cukurs izkūst.

Pievienojam dzeltenumu un sodu turpinam putot vēl ap 5 minūtēm.

sviesta,rudzu drupačās iemaisam saputoto olu,izmaisam.

Pievienojam kukurūzas miltus līdz mīkla nelīp pie rokām.

2/3 mīklas kārtojam cepamtraukā,kur ieklāts cepamais papīrs.(cepamo papīru es lieku,lai gatavo pīrāgu smuki izņemt no formas)

Izlīdzinam mīklu tikai pa formas dibenu un liekam ledusskapī līdz sagatavosim pildījumu,bet 1/3 mīklas liekam maisiņā un saldētavā.

 

 

Sastāvdaļas pildījumam:

1/2 kg āboli

100g skābais krējums

200g biezpiens

1 ola

3 ēd.k cukurs

kanēlis šķipsniņa

 

Ābolus samizojam,sagriežam mazos kubiņos.

Biezpienam pievienojam olu,izmaisam,pievienojam skābo krējumu,cukuru,kanēli.Visu kārtīgi izmaisam.

Ņemam formu,kurā ir mīkla un virsū liekam ābolus.

Pāri pārlejam ar biezpiena,krējuma maisījumu.

No saldētavas izņemam 1/3 mīklu un sarīvējam uz rupjās rīves.Šīs drupačas uzberam uz kūkas,izlīdzinam.

Liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 30-40 minūtēm līdz pīrāga virsma ir brūna.

 

 

Mazliet pagaidam,lai atdziest un izņemam no formas pīrāgu.Sagriežam un pasniedzam.

Ļoti gards,maigs pīrāgs.

Tā kā vēlējos maigu pīrāgu,lai vairāk jūtās ābolu garša,tad arī cukuru daudz neliku.

Saldummīļiem cukurs būs nepieciešams vairāk,bet man  patika nepārcukurots,jo visa pamatā ir āboli ar dabīgu,svaigu garšu.

 

 

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>