Dr. Pēteris Gerke atklāj fleboloģijas zelta standarta izmeklēšanu

Dr. Pēteris Gerke atklāj fleboloģijas zelta standarta izmeklēšanu

07. Apr 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirms ķerties pie kādas no vēnu operācijām, ir jāveic ultrasonogrāfija kopā ar krāsu dupleksu izmeklēšanu. Tas visā pasaulē ir fleboloģijas zelta standarts un Latvija nekur no šiem standartiem neatpaliek, portālam www.sieviesuklubs.lvstāsta Pēteris Gerke, VC4 Baltijas Fleboloģijas klīnikas flebologs.

Kādēļ pirms vēnu operācijām jāveic ultrasonogrāfija? (atgādinām, ka Sieviešu Kluba vēnu konkursa finālistes šobrīd Veselības centrā 4 veic ultrasonogrāfiju, lai noteiktu, kurām trīs laimīgajām dāvanā tiks bezmaksas vēnu operācijas abām kājām!).

Tieši ultrasonogrāfija kopā ar krāsu dupleksu izmeklēšanu ir metode, pēc kuras var noteikt, kāds ir patiesais vēnu veselības stāvoklis. Kā strādā asinsvadu vārsti? Cik liels ir asinsrites atplūdes defekts? Kurā vietā ir vēnu sabiezējumi? Cik nopietnas ir veselības problēmas? Vai vajadzīga operācija? Vai jāoperē un kādi vēnu posmi jāoperē?

„Kad pacients atnāk uz izmeklēšanu, viņam ir jānovelk virsdrēbes un ārsts, sākot no cirkšņiem, izmeklē vēnu veselības stāvokli. Ar ultrasonogrāfu nosaka veselību gan kāju priekšpusē, gan mugurpusē. Tad izveido speciālu izmeklējumu karti, kurā shematiski redzamas vēnu problēmzonas. Nu gluži kā grūtniecēm ar ultrasonogrāfu skatās puncī bērniņu, tā ar līdzīgu aparātu pārbauda vēnu veselību,” skaidro Pēteris Gerke.

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Vairāk informācijas www.edk.lv

www.flebologija.lv;

www.juglasklinika.lv

 

Veselības centrs 4

Tu esi kādreiz veikusi vēnu veselības pārbaudi ar ultrasonogrāfijas palīdzību? Kā ikdienā rūpējies par savu vēnu veselību?