Dermatologa atbildes uz vecāku uzdotajiem jautājumiem

Dermatologa atbildes uz vecāku uzdotajiem jautājumiem

29. Feb 2012, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubā 24.februārī ar Essex un Veselības centra 4 speciālistu atbalstu noritēja tikšanās, kurā tika runāts par to, kā pareizi rūpēties par savu ādu, īpašu uzmanību pievēršot rūpēm par sausu ādu.

Piedāvājam Jums izlasīt dermatoloģes Sanitas Žīgures atbildes uz vecāku biežāk uzdotajiem jautājumiem par ādu.

No kāda vecuma bērna maigo ādu var kopt ar krēma palīdzību?

Viss atkarīgs no krēma sastāva. Es iesaku Essex produktus, jo tie nesatur krāsotājus un aromātvielas, kas nodrošina, ka šo krēmu vai ziedes lietošana neizraisīs alerģiskas reakcijas. Izmantot krēmu var jau no zīdaiņa vecuma. 

Cik minūtēm jāpaiet no krēma uzziešanas brīža līdz ārā iešanai?

Ja dodaties pastaigā, tas nozīmē, ka jāņem vērā - tiklīdz iziesiet no mājokļa, āda saskarsies ar temperatūras maiņu, tāpēc krēms jāziež uz sejas vismaz 15 minūtes pirms došanās ārā.

Cik daudz krēma ir jāuzziež?

Svarīgi ir nepārspīlēt. Smērēt krēmu vai ziedi vajag plānā, plānā kārtiņā.

Ziniet, kā viegli var noteikt nepieciešamo "devu"? Uzsmērējiet krēmu uz pirksta galiņa. Viss, ar to būs arī pietiekami.

Protams, viss ir arī atkarīgs no virsmaz izmēra, uz kuru Jūs grasāties krēmu smērēt, bet pirksta galiņš - tas ir pirmais mērītājs.

Kad izraksta jauno māmiņu un jaundzimušo no dzemdību iestādes, tiek ieteikts mazuli vannot katru dienu. Vai tik bieža vannošana ir vajadzīga?

Es ieteiktu mazuli mazgāt 3 reizes nedēļā (protams, atceroties par to, ka katru dienu, pēc autiņbiksīšu maiņas, mazulis ir jāapmazgā). Bet kopumā viss ir ļoti individuāli.

Ir bērni, kuriem ļoti patīk vannoties, kuri tādā veidā labi atslābinās, labāk guļ, tad, protams, var arī vannot mazuli biežāk kā 3 reizes nedēļā. Pavērojiet sava mazuļa reakciju un izlemiet paši, kurš variants viņam ir pats labākais!

Vai piena kreveli drīkst knibināt nost no mazuļa galvas?

Drīkst, jo mazuļa ādai ir svarīgi elpot, citādāk vēlāk matiņi var būt ļoti plāni.

Но очень важно делать это правильно. Корочку не нужно соскабливать, чтобы не травмировать кожу. Bet ļoti svarīgi ir to darīt pareizi. Krevelīte nav jāknibina nost vārda tiešā nozīmē, lai netraumētu mazuļa galvas ādu. Process ir jāveic citādāk: regulāri uz mazuļa galvas plānā kārtiņā uzziediet kādu barojošu līdzekli, es iesaku krēmu, nevis eļļu. Uzreiz to nenomazgājiet. Paturiet kādu brīdi un mazgājiet bērna galvu kā ierasts, un, iespējams, pat nepamanīsiet, kā krevelīte pati no sevis pazudīs.

Vai mazuļa sausās lūpas drīkst ieziest ar higiēnisko lūpu krāsu, balzāmu vai Essex krēmu?

Visus šos līdzekļus drīkst izmantot. Lūpu balzāms vai higiēniskā lūpu krāsa - ir ērtāki izmantošanai, kad neesat mājās, piemēram, pastaigas laikā. Pārējā laikā iesaku lūpiņas smērēt ar Essex, bet neaizmirstiet - plānā kārtiņā.

Vai Essex var lietot profilaksei?

Jā, protams, var un pat vajag, jo tādā veidā āda tiek aizsargāta. Essex produktu sērijā katrs - gan pieaugušais, gan bērns atradīs kaut ko, kas pašreizējā brīdī ir viņam vispiemērotākais.

Māmiņu Klubs

 

Hidrogēls Essex

Essex hidrogēls būs palīgs bērna ādas kopšanā pēc vannas vai citām ūdens procedūrām. Tas mitrinās bērna ādiņu arī pēc sauļošanās – uzzied to bērnam pēc lieliskas dienas pie jūras un esi droša, ka ādiņa ir atguvusi visu dienas laikā zaudēto mitrumu. Essex hidrogēls ir piemērots arī ikdienas lietošanai, piemēram, ikreiz mainot autiņbiksītes, to uzziež mazuļa dupsim, lai āda būtu aizsargāta no autiņbiksīšu mitruma un tā radītajiem izsitumiem.

Pieaugušajiem: Essex hidrogēls ir paredzēts visa ķermeņa kopšanai – gan veselai, gan atopiskai ādai, gan pieaugušajiem, gan bērniem. Hidrogēls ādu baro, nomierina un mīkstina pēc visdažādākajām ūdens procedūrām, kā arī sauļošanās. Hidrogēls ir ērti lietojams, ja ir izteikts apmatojums.

Ziede Essex

Ziede Essex satur 100% taukvielu, tālab tas ir izcils palīgs ziemas salā, kad nepieciešams pasargāt bērna vaigus no aukstuma. Ziede pilnībā aizsargā ādu no sala un nodrošina aizsardzību pret ādas apsaldējumiem. To var lietot bērnam un var smērēt uz vaidziņiem pat zīdainim. 

Pievērs uzmanību! 

Essex ziede noderēs ne tikai vaigiem pret salu, bet arī sevišķi sausas, raupjas, plaisājošas un sasprēgājušas ādas kopšanai.

Tā noderēs, ja bērnam ir iesnas, – nelielu aizsargslānīti uzsmērē zem deguna, lai ādiņa nekļūst sarkana un neiekaist. Ziedes „maska” aizsargās arī jau iekaisušu ādu no iesnu mitruma radītā kairinājuma.

Pieaugušajiem: Ziede palīdzēs atrisināt plaisājošu papēžu un pirkstgalu problēmu, tāpat ziede mīkstinās arī kutikulu, kas plaisājot nereti izraisa nepatīkamas sajūtas un pat sāpes.

Кrēms Essex Plus

Bērna āda ir tik jūtīga, ka pat pie rūpīgākās aprūpes nereti tomēr gadās problēmas - tā var iekaist, kļūt sausa vai uz ādas var parādīties alerģiski izsitumi.  Ārsti iesaka Essex arī stipri alerģisku ādas problēmu gadījumos.


Essex Plus krēms paredzēts vieglas pakāpes apdegumu kopšanai, pēc sauļošanās saulē, vieglas pakāpes ādas iekaisumu kopšanai, kā arī sausai bērna ādai. Šis krēms satur pantenolu, kas dziedē traumētu ādu, kā arī to mitrina un baro. Essex Plus krēms viegli klājas un ātri uzsūcas ādā.

Pieaugušajiem: Essex Plus krēms satur pantenolu, kas piedalās ādas atjaunošanas procesā. Tas ir īpaši noderīgs, ja esi nedaudz apdegusi saulē, kā arī gadījumā, ja āda ir sausa un prasa papildus mīkstināšanu. Tas palīdzēs arī nelielu ādas iekaisumu mazināšanai.  

Krēms Essex

Alerģija. Šis vārds, diemžēl, ir pazīstams daudziem mūsdienu vecākiem - arvien biežāk bērni cieš dēļ tādas vai citādas alerģijas, un daudzas no alerģijām izpaužas kā ādas iekaisums.

Alerģiskiem bērniem, kuriem ir sausa āda, būs piemērots Essex krēms, jo tas baro un mitrina jutīgo ādu. 

 

To var lietot kopā ar Essex hidrogēlu, piemēram, sauso ādas laukumu ieziežot ar Essex krēmu, bet pārējo bērna ķermenīti – ar Essex hidrogēlu. Essex krēmu droši var lietot ziemā uz sejas.

Pieaugušajiem: Essex krēms ir mīkstinošs krēms ar augstu tauku saturu (28%). Krēms ir paredzēts sausas ādas kopšanai un barošanai. Tas mīkstinās un nomierinās ķermeņa ādu arī gadījumos, ja tā ir īpaši sausa, piemēram, pēc medikamentu lietošanas, kuru ietekmē ir radušās problēmas ar ādu.

IZVĒLIES SAVU ESSEX!