Dārzeņu, rudzu pārslu sacepums

Dārzeņu, rudzu pārslu sacepums

26. Jan 2012, 00:00 taschinka taschinka

Ideja pusdienām - maigs dārzeņu sacepums, kas papildināts ar rudzu pārslām.

 

Sastāvdaļas:

1 neliels cukini

1 paprika

1 liels tomāts

2 nelieli sīpoli

2 ķiplokdaiviņas

1 vidēja lieluma burkāns

200g biezpiens

200ml rudzu pārslas

100ml skābais krējums vai kefīrs

garšvielas ( man bija garšviela meksikāņu ēdieniem,ņipra,kas lieliski iederas starp maigajiem dārzeņiem un rudzu pārslām.)

siers pēc vēlēšanās

 

 

Pagatavošana:

Cukini sagriežam planās šķēlītes,kārtojam traukā,apberam ar garšvielām.

 

 

Pāri pārkaisam ar smalki sagrieztiem sīpoliem,papriku,kas sagrezta mazos gabaliņos,sasmalcinātiem ķiplokiem.

Burkānu sagriežam plānās šķēlēs un kārtojam pa virsu.Pārkaisam vēl ar nedaudz garšvielām.

Trauku pārsedzam ar foliju un liekam cepeškrāsnī cepties ap 200 grādiem ap 30 minūtēm.

Pēc 30 minūtēm visrū liekam:

Rudzu pārslas sajaucam ar biezpienu, krējumu vai kefīru.

Visam pāri pārkaisam noblanšētu,sasmalcinātu tomātu.Ar karoti izlīdzinam,liekam foliju un turpinam cept vēl 15 minūtes.

 

 

Ja vēlamies pašās beigās pārkaisam vēl ar rīvētu sieru,apcepam līdz siers izkusis un gardums gatavs.Mazliet ļaujam atdzist un tad liekam šķīvī.

 

 

Mazliet ļaujam atdzist un tad liekam šķīvī.

Sacepums garšo lieliski.Maigs,viegls,sulīgs pēc garšas.

Tā vien prasās pēc papildporcijas.

 

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>