Dārzeņu krēmzupa ar miežu pārslām

Dārzeņu krēmzupa ar miežu pārslām

21. Jan 2012, 00:00 taschinka taschinka

Herkules pārslas var izmantot kur vien vēlas, dažādos saldajos un sāļajos ēdienos.

Šodien piedāvāju vienu neparastu recepti, pārslas papildinās dārzeņu krēmzupu.

 

Sastāvdaļas:

2 vidēja lieluma sīpoli

1 paliels puravs

1 liels burkāns

1 paprika

3 vidēja lieluma kartupeļi

3 ēd.k miežu pārslas

1 vistas stilbiņš buljonam

garšvielas pēv vēlēšanās

Pievienot var arī saldo krējumu,kausēto sieru,skābo krējumu,zaļumus,maizes garuzdiņus

 

Pagatavošana:

Katliņā ielejam ūdeni, liekam vārīties stilbiņu,gatavojam buljonu.

Pa to laiku sagatavojam dārzeņus.

Sīpolu sagriežam pusgredzenos,puravu gredzenos.

Burkanu mazos kubinos,papriku strēmelēs,kartupeļus arī kubiņos.

Uz pannas eļļā cepam sīpolus,pievienojam burkānus,apcepam kadas 5 minūtes,tad pievienojam puravus,papriku,kartupeļus.Visu cepam,apbrūninam, kādas 10 minūtes.

Pēc tam dārzeņus liekam buljonā,stilbiņu jau gatavu izņemam.

Vāram dārzeņus zem vaka līdz tie izšķīst.

Pievienojam garšvielas un miežu pārslas,izmaisam un pasautējam vēl 5 minūtes.

 

Buljonam jābūt tik,cik biezu vai šķidru zupu vēlamies,jo mazāk ūdens jo biezāka zupa,jo vairāk jo šķidrāka.

Var redzēt,ka man buljons ir tik tā,lai apsedz dārzeņus,biezai zupai.

Es parasti krēmzupai gaļu nepievienoju,bet ja vēlas tad to stilbiņu atdala gaļu no kauliem un liek iekšā zupā.

 

 

Mazliet atdzesējam un sablenderējam.

Šajā posmā var pēc vēlēšanās pievienot saldo,skābo krējumu vai kausēto sieru.

 

 

Pasniedzam.

Pasniegt var ar zaļumiem,vai maizes grauzdiņiem.

 

 

Miežu pārslas nav īsti pamanāmas,tas noder,ja tās nepatīk,negaršo,viss ir sablenderēts un paslēpts.

Šādi labi biezinat jebkuru zupu,jo pārslas var pievienot arī iepriekšs sablenderētas.

Labu apetīti!

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>