Citāds biezpiena sacepums

Citāds biezpiena sacepums

10. Mar 2012, 00:00 taschinka taschinka

Ļoti vienkārši pagatavojams, maigs un gards biezpiena sacepums!

Sastāvdaļas:

1/2 glāze skābais krējums

1/2 glāze auzu,kviešu,miežu vai rudzu pārslas

1 apelsīna miziņa

250g biezpiens

2 lieli āboli

2 mazas olas

4 ēd.k cukurs

2 ēd.k manna

Pagatavošana:

Pārslas sajaucam ar krējumu un mannā.

Biezpienu, ja tas graudains, sabelnderējam.

Ābolus samizojam, sarīvējam uz smalkās rīves, apelsīnam norīvējam miziņu.

Biezpienu sajaucam ar āboliem un apelsīna miziņu, pievienojam pārlas ar krējumu.

Olas saputojam ar cukuru līdz gaisīgai massai. Pievienojam pārējo maisījumu un samaisam.

Lejam cepamtraukā, kas iesmērēts ar sviestu.

Cepam ap 200 grādiem ap 30-40 minūtēm. Cepšanas laiks atkarīgs no tā, cik biezā kārtā ir sacepums, jo planākā ,jo ātrāk izcepsies,jo biezākā, jo ilgāk cepsies.

Man cepamtrauks bija caurspīdīgs un varēja redzēt, kad apakša viegli brūna, tad arī ņēmu ārā. Virsa bija tik pat gaiša kā tad, kad tikko ielēju massu formā, tā tikai palika sausa, bet krāsu nemainīja.

Sacepums viegli salds, ļoti maigs, vienkārši gards.