Biezpiena klimpiņas

Biezpiena klimpiņas

14. Mar 2012, 14:08 taschinka taschinka

Īsti nezināju, kā šo brīnumu nosaukt,tad,lai būtu biezpiena klimpas :)

 

Sastāvdaļas:

* 360g biezpiens

* 1 ola

* ap 6 ēd.k mannā,jo sausāks biezpiens,jo mazāk mannā būs nepieciešams

* cukurs pēc garšas,ap 2ēd.k

* vaniļas cukurs 1 paciņa

 

Pagatavošana:

Biezpienam pievienojam cukuru,vaniļu,pagaršojam vai pietiekami salds.Tad piemaisam olu un pa karotītei maisam iekšā mannā.Man bija diezgan mitrs biezpiens,varbūt sausākam pietiks ar 5 ēd.k mannā.Kārtīgi izmaisam un atstājam,lai mannā uzbriest,kādas 30-50 minūtes.Ik pa laikam apmaisam.

Kad mannā uzbriedis,masa ir diezgan bieza,bet tomēr pie rokām līp.Tādēļ saslapinam rokas aukstā ūdenī un veidojam biezpiena bumbiņas.Liekam vārīties lielā daudzumā ūdens līdz bumbiņas uzpeld,tad pagaidam vēl 1 min. un ņemam ārā.Liekam cepamtraukā visas bumbiņas un pārlejam ar 300ml skābo krējumu,kam pievienots cukurs arī pēc garšas,ap 2 ēd.k.Cepamtrauku pārklājam ar foliju un liekam cepties 180g 20 minūtes.Krējumam var pievienot magones,vai kokosriekstu skaidiņas.

Pasniegt var ar ķīsēli,ar ievārījumu,ar vaniļas mērci,vai vienkārši pārkaisīt ar riekstiem,vai krāsainiem cukura graudiņiem. Pasniedzam kā vēlamies,kā pašiem garšo. Bumbiņām pa vidu var ielikt ogas.

Tā kā šo našķi gatavoju dēlam,tad pārkaisīju ar kakao graudiņiem.Ķīsēli viņš neēd. Šādas bumbiņas var gatavot arī bez mannā,tad jāpievieno milti,bet man šķita,ka veselīgak tomēr būs ar mannā un arī ar mannā ir maigas bumbiņas,ar miltiem tomēr atšķirsies,bet arī būs garšīgi. Manam dēlam ļoti garšo biezpiena deserti un visādi našķi.

taschinka taschinka 21. May 2011, 15:42

Nu jau 3 reize 😤 un divas ir tīšām,pat ir aizdomas,kas to dara.Tas,lai es nepiedalos m/k,grib bez maz vai tikt vaļā.

taschinka taschinka 17. May 2011, 18:16

Liels paldies,jau aizrakstīju,par šo cūcību.Un no šī brīža m/k neko izņemot receptes vairs neiesūtīšu,ja jau tā var izrīkoties un nu jau noteikt skaidrs,kas to dara.