Biezpiena, auzu pārslu  bulciņas

Biezpiena, auzu pārslu bulciņas

23. Jan 2012, 00:00 taschinka taschinka

Diezgan ātri pagatavojamas, ļoti gardas bulciņas.

 

Sastāvdaļas

1 glāze pilngraudu auzu pārslas ( 250ml)

200g biezpiens

1 ola

šķipsniņa sāls

šķipsniņa citronskābe

4 ēd.k cukurs

1 tēj.k vaniļas cukurs

1/4 tēj.k kardamons

1/3 tēj.k  kurkuma

1,5 tēj.k soda

ap 1 glāze milti,mīcot mīklu redzēsim cik nepieciešams

1 ēd.k piens

 

 

Pagatavošana:

Olas baltumu atdalam no dzeltenuma.

Baltumu ar sāli un citronskābi saputojam putās,pievienojam 4 ēd.k cukuru un putojam līdz tas izkūst.

Dzeltenumam pievienojam biezpienu un atlikušo cukuru,vaniļas cukuru,saputojam.

Savienojam saputoto olas baltumu un dzeltenumu ar biezpienu.Visu vēl saputojam.

Sablenderējam pilngraudu auzu pārslas miltos,iemaisam olu,biezpiena masā.

Izmaisam un pa karotītei pievienojam miltus.Mīcam mīklu ar rokām līdz tā nelīp.

Atstājam uz 20 minūtēm apsegtu izstabas tempertūrā.

 

 

No mīklas izveidojam 10 bumbiņas.No 4 bumbiņām es izveidoju sirsniņas,tā kā formu gatavojam kādu vēlamies.

Apsmērējam ar pienu,ja vēlamies apberam ar auzu pārslām un cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.

Gatavās bulciņas apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist.

 

 

Atdzisušas apberam ar pūdercukuru.

 

 

Krāsa,garša,smarža ir ļoti neparasta,interesanta.

 

 

Bulciņas ir ļoti gardas.

 

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>