Biežāk mirkšķini acis!

Biežāk mirkšķini acis!

30. Jan 2012, 14:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Ārprāts, cik gan daudz laika cilvēki pavada nīkstot pie datora! No domām vien slikti paliek,“ teica vīra vecmāmiņa pēdējā apciemojuma laikā. Bet patiesi – ārprāts, vai ne? 

 

Ārprāts, jo jau neskaitāmus gadus mēs ar jums esam kā datora ķīlnieki. Pat tad, ja tu neko negribi kopīgu ar datoru, bez viņa pavisam neizdodas iztikt, vai ne? Nesanāk iztikt, jo ir vajadzīgs darbs, bet darbā 90 % pienākumu pildīšanai nepieciešams tieši dators! Turklāt kopā ar šo elektronisko ierīci bieži pavadi pat visu dienu.

 

Kas ir pēc tam? Pēc tam atnāc mājās, skaties uz savu mājas dzelzs draugu, saproti, ka ieslēgt to nevēlies, bet roka vienalga sniedzas tam pretī, lai uzrakstītu kādai draudzenei vēstuli, pačatotu skaipā vai kādu filmu paskatītos.

 

Jūs kādreiz esat piegājušas pie spoguļa pēc ilgstoša darba pie datora? Nē, ne jau lai pārbaudītu, cik slikta tev šodien frizūra! Lai apskatītos, cik sarkanas tev acis!

 

Es esmu apskatījusies. Par manu izskatu pat šausminājās mans vīrs.

 

Bet ko padarīsi? Esmu portāla redaktore. Vispār nemaz nevaru bez datora, tāpēc, ka tas ir gan mans darbs, gan visa mana dzīve vienlaicīgi. Tāpēc šobrīd nevaru aiziet pie acu ārsta. Tas manī izsauc iekšēju paniku! Šķiet, ka es pat neko neredzu. Bet, ja aiziešu, man par to pateiks, bet pārdzīvot to nevēlos.

 

Tomēr izbēgt no acu ārsta vizītes man arī neizdosies – redze pasliktinās.

 

Jau tagad nēsāju brilles. Bet tās mani nepasargā no pārslodzes. Vēl vairāk – tās man paredzētas, lai redzētu tālumā. Pie datora strādāju bez brillēm.

 

Ko darīt? Jā, ir situācijas, kad nākas izmantot acu pilienus, kuri atrodas kategorijā – mākslīgās asaras. Tā ir viena no metodēm, kā ātri palīdzēt savām acīm. Pārbaudi pati!

 

Ziniet – pilināt acīs man arī diez ko nepatīk. Mani tracina, kad virs manām acīm atrodas tūbiņa ar acu pilieniem un tie iepil tik daudz, ka viss plakstiņš vienā ūdenī. Tāpēc, kad uzzināju par jaunajiem pilieniem Hyal Drop multi, nopriecājos – nolēmu – tas ir tas, kas man vajadzīgs.

 

 

 

 

Vēl man ļoti patīk, ka produktam nav konservantu. Visi taču mēs zinām – jo produkts dabīgāks, jo labāk.

 

Bet vēl superīgi ir tas, ka šos pilienus var izmantot pat tad, ja nēsā lēcas. Iedomājieties? Tie pat tad iedarbojas. Super!

 

Es neaicinu jūs tagad uzreiz visus darbus pamest un skriet uz aptieku pēc acu pilieniem Hyal Drop milti, bet aicinu jūs aizdomāties par to, cik daudz uzmanības jūs veltāt savām acīm. Tās taču jūsu labā strādā visu dienu, vai ne?

 

Ir konkrēti simptomi, kas norāda: ir jālieto acu pilieni.

 

Lūk, arī simptomi:

 

•  Ir sajūta, ka acī būtu kaut kas iebiris (it kā acī būtu nokļuvusi skropsta vai smilšu graudiņš);

•  Jūti spiedienu uz acīm , kas pakāpeniski pāriet  galvassāpēs;

•  Ir dedzinoša sajūta acīs;

•  Paaugstināta jutība pret gaismu;

•  Acu asarošana;

•  Pastiprināta sausuma sajūta acīs;

•  Redzes  miglošanās;

•  Acu apsārtums;

• Acu pūžņošana.

 

Ja šo simptomu nav, eksistē arī pavisam vienkārši likumi, kas var palīdzēt tavai redzei.

 

-       Astoņu stundu miegs: kad tu guli, tavas acis atpūšas. Jo ilgāk guli, jo ilgāk tās atpūšas. Pats optimālākais miega laiks – astoņas stundas.

 

-       Ilgstoši strādājot pie datora vai ar papīriem, sarūpē savām acīm atpūtu. Novērsies no datorekrāna un paskaties uz sāniem. Piecelies un uzvāri tēju. Pieej pie loga un dažas minūtes pavēro apkārtni.

 

-       Ir vēl viens ātrs veids, lai atslābinātos – aizver acis. Kaut arī tikai uz dažām minūtēm, bet tas tiešām palīdz.

 

-       Kad strādājam pie datora, acis ļoti reti mirkšķinām. Esi pamanījusi? Tas savukārt rada acīm papildus slodzi un nogurumu. Lai no tā izvairītos, centies mirkšķināt acis biežāk. Novērsies no monitora un tad pamirkšķini.

 

Kādas vēl ātrās acu nomierināšanas – atpūtas receptes tu zini? Padalieties, tas šobrīd ir ļoti aktuāli!

 

Aleksandra Novaka, portālu Māmiņu Klubs un Ženskij Klub redaktore.

 

AIZPILDI ANKETU!

Cik daudz laika tu pavadi pie datora?