Šis nudien lielisks našķis, ko ir vērts ik pa laiciņam atkārtoti pagatavot un pamieloties. Lieliski ir arī tas, ka ar sastāvdaļām var spēlēties, šādi katru reizi izmēģinot citas garšas!
Sastāvdaļas:
(glāzes tilpums 250ml)
1/2 glāze cukurs
1 glāze auzu pārslas
1 glāze sausais piena pulveris vai arī bērnu piena maisījums ( man bija Friso rīsu graudu biezputra ar bērnu piena maisījumu)
1/2 glāze zemesrieksti
50g sviests
1 ēd.k iebiezinātais piens
1 ēd.k medus
40ml piens
1/2 tēj.k soda
Pagatavošana:
Katliņā liekam cukuru un pienu,karsējam līdz cukurs izkusis.
Pievienojam sviestu,gaidam līdz izkūst,pievienojam medu un iebiezināto pienu.Visu karsējam līdz viendabīgai masai.
Pievienojam sodu un intensīvi maisam uz vidējas uguns karsējot. Pagaidam līdz maina mazliet krāsu no gaišāka uz tumšāku.Kādas 5 minūtes.
Pievienojam sauso pienu,izmaisam,
pievienojam riekstus,izmaisam,
pievienojam auzu pārslas un kārtīgi izmaisam.To visu darot katliņu turam uz uguns.
Liekam uz cepamā papīra vai folija un sarullējam desā.Atstājam līdz pilnībā atdziest.
Sagriežam un našķējamies!