6 paņēmieni vēnu problēmu likvidēšanai

6 paņēmieni vēnu problēmu likvidēšanai

08. Mar 2012, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tev ir paplašinātas vēnas, varikoze, bieži tūkst kājas, ir smaguma sajūta un milzīgs diskomforts? Pārbaudi savu kāju veselību pie flebologa! Mūsdienās vēnu operāciju var uztaisīt bez slimības lapām vai ilgstošas prombūtnes no darba. Šodien uztaisi operāciju, bet jau rīt dodies uz darbu. Mūsdienu vēnu operācijas ir nesāpīgas!!! Tas ir ne mazāk svarīgi, vai ne?

Kādas ir jaunākās vēnu operāciju tehnoloģijas? Sieviešu Klubam atklāj Veselības centrs 4 flebologi.

Tvaika mikroimpulsu metode (SVS) un Radiofrekvences metode (RTF) –mazinvazīva (nav rētu), līdz minimumam tiek mazināti sāpju simptomi pēc operācijas un notiek ļoti strauja atveseļošanās, jo vēna netiek izņemta, bet injekciju veidā slēgta un pēc tam pārveidojas saistaudos. Vēnu lāzeroperācijām atšķirībā no citām lāzerprocedūrām, nav svarīga ādas iesauļojuma pakāpe, jo tās izdara zem ādas. Tāpēc šīs vēnu lāzeroperācijas var veikt vasaras sezonā un tad, ja apmeklēts solārijs. To jau vairākus gadus apvieno arī ar lāzerliposakciju. Tādējādi vienas operācijas laikā, tiek veikta gan slimo vēnu slēgšana, gan gurnu un kāju formas korekcija, ietaupot laiku un līdzekļus.

Ja vecās paaudzes lāzervada gaisma plūda pa vienu punktu, tādēļ varēja apdedzināt vēnas sieniņu, padarot nepatīkamāku pēcoperāciju periodu- ar asiņošanu un stiprākām sāpēm, modernie garo viļņu radiālie lāzervadi vēnām ir saudzīgāki un var panākt labāku efektu. Šī jaunākās paaudzes lāzertehnoloģija arī nodrošina, ka lāzervadu var izmantot tikai vienai operācijai. Jāatzīst, ka šāda atkārtota lāzervadu izmantošana nav droša ne tikai no funkcionālā, bet arī sterilitātes viedokļa.

Tvaika mikroimpulsu metodei (SVS) un jaunajai radiofrekvences metodei ir vēl virkne priekšrocību. Ar endoluminālo vēnu radiofrekvences metodi var veikt arī venozo mezglu un sānu zaru slēgšanu, kas nebija iespējams ar iepriekšējām tehnoloģijām. (Līdz šim bojātos vēnu sānu zarus likvidēja izdarot 1- 4 mm griezienus ādā). Ar šo metodi izoperēto cilvēku skaits ir sasniedzis miljonu un klīniski ir pierādīts, ka tā ir visdrošākā. Šī tehnoloģija ir arī pilnībā datorizēta- ar t° kontroli vēnas iekšienē un autorizētu ciklu, praktiski izslēdzot cilvēciskā faktora kļūdas. Savukārt SVS tehnoloģija ir īpaši inovatīva vēnu ārstēšanas metode, kas ir ieguvusi 1. vietu Eiropas Venozā forumā 2010. gadā, kā oriģinālākā un kvalitatīvākā ārstēšanās metode. To arī uzskata par visnekaitīgāko metodi, jo tiek izmantots vienkāršs destilēts ūdens. Liels ieguvums pacientiem ir tas, ka pēc šīm operācijām nav pat bijusi nepieciešamība lietot pretsāpju līdzekļus un nav hematomu.

Vēnu varikozes gadījumā var lietot arī putu skleroterapiju, kas ir alternatīva citām vēnu operācijām un to arī veic ultrasonogrāfijas kontrolē, tā neatstāj rētas un pēc procedūras uzreiz var doties mājās. Turklāt tā kā putu skleroterapijas laikā nav nepieciešams pielietot anestēziju, to var veikt neatkarīgi no vecuma un vispārējā veselības stāvokļa. Kaut arī putu skleroterapija pielietojama vēnu ārstēšanai, kas diametrā nav lielākas par 1 cm, tā dod iespēju novērst atsevišķākas varikozas saslimšanas formas, kad ārstēšana ar citu metožu palīdzību varētu būt neveiksmīga. Putu skleroterapija salīdzinoši ar citām metodēm ir aptuveni desmit reizes lētāka un līdz ar to šī ārstēšanas metode ir pieejama plašākam cilvēku lokam. Pēc putu skleroterapijas pacientam varētu būt ilgstošāks rehabilitācijas periods un atsevišķos gadījumos iespējama slimības atkārtošanās, tomēr retāk kā pēc klasiskajām vēnu operācijām.

Līdzvērtīgu rezultātu var sasniegt arī pielietojot speciālu transkutāno asinsvadu lāzeruvai intensīvi pulsējošās gaismas intensīvi pulsējošās gaismas (IPL) iekārtu. Īpaši progresīva ir jaunā iekārta- Lumenis M22, kas darbojas gan kā IPL iekārtas, gan kā neodīmija lāzers. Tā pieejama Veselības centra 4 skaistuma klīnikā 4. Dimensija. Tā ir pielāgojama katram pacientam individuāli, atbilstoši ādas tipam, risināmai problēmai un ādas īpatnībām. Veiksmīgi var likvidēt (slēgt) asinsvadu veidojumus (zvaigznītes, angiomas) uz ķermeņa, asinsvadu zirnekļus, paplašinātas virspusējās kāju vēnas izmērā līdz 2mm.Tā iedarbojas uz asinsvadiem neradot  apkārtējo audu bojājumu, procedūra ir nesāpīga un droša.

Jauna metode sīko kapilāru likvidēšanai ir diatermokoagulācija. Ar tās palīdzību iespējams termiski, ar impulsu palīdzību, izmantojot smalkus adatas dūrienus, slēgt vissīkākos asinsvadu kapilārus gan uz sejas, gan kājām.

Tāpat tagad Latvijā ir iespējams cīnīties arī ar vēnu mazspējas izraisītajām ādas pigmentācijas sekām, pielietojot Q Switch lāzeru.

ZināšanaiVC4 Baltijas vēnu klīnikā piedāvā pilnīgi nesāpīgas (vajadzības gadījumā izmantojot arī vadu anestēziju), visas šobrīd pasaulē pielietotās endoluminālo operāciju metodikas. Šāds ārstēšanas metožu klāsts ir tikai VC4” Baltijas Vēnu klīnikai” visā Baltijas jūras reģionā.


Vairāk informācijas www.edk.lv

Veselības centrs 4

NEPALAID GARĀM LIELO VĒNU KONKURSU, KURA BALVĀ - 3 BEZMAKSAS VĒNU OPERĀCIJAS AR JAUNĀKAJĀM TEHNOLOĢIJĀM. VAIRĀK PAR KONKURSU LASI ŠEIT>>

Kādu jautājumu par vēnu veselību tu gribētu uzdot speciālistiem?