21.gs Dižmājsaimniece: Nojautu, ka uzvarēšu!

21.gs Dižmājsaimniece: Nojautu, ka uzvarēšu!

27. Feb 2012, 13:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„No rīta vīram teicu, lai viņš iztukšo mašīnas bagāžnieku. Pirms tam biju tajā salikusi daudz mantu, kuras tuvākajā laikā vest uz laukiem. Bet Mājsaimnieču Olimpiādes rītā jutu – mājās došos ar jauno veļasmašīnu. Un tā bija!“ intervijā Sieviešu Klubam stāsta Gita Eriņa. Tieši viņa tika pie godalgotā titula 21. gs. Dižmājsaimniece.

 

Gita Eriņa, 21. gs. Dižmājsaimniece

 

Kā jūties pēc Mājsaimnieču Olimpiādes?

Kad Iveta Lāce vilka no veļamašīnas laimīgās uzvarētājas lapiņu, jau zināju – tā ir manējā. Pa gabalu savu lapiņu atšķīru! Kaut arī visas lapiņas bija vienādas. Rokas trīcēja un biju ļoti, ļoti uztraukusies. Bet tik priecīga! Sestdienas horoskopam bija taisnība. Viņš Zivīm solīja ļoti veiksmīgu dienu. Jauno Electrolux veļasmašīnu uztveru kā dāvanu dzimšanas dienā. Tieši 22. februārī, trīs dienas pirms Mājsaimnieču Olimpiādes, man bija dzimšanas diena.

Uzreiz pēc svinīgās apbalvošanas, zvanīju vīram un teicu priecīgos jaunumus, viņš laikam uzreiz tam nenoticēja. Tikai tad, kad man jau grima māksliniece veidoja uzvarētājas make-up, viņš atzvanīja un jautāja – ko tu teici? Tu tiešām vinnēji veļas mašīnu? Tas nebija joks?

Vakarā ar tautas deju kolektīvu bija sadancošanās. Nosvinējām uzvaru godam!

 Ak, laimīgā! Tieši Gita pēc Mājsaimnieču Olimpiādes mājup brauca ar jauno Electrolux veļasmašīnu


Kāda, tavuprāt, ir mūsdienu mājsaimniece?

Sieviete, kura ar visu tiek galā. Turklāt viņa daudzas lietas spēj darīt arī vienlaicīgi! Es varu gan mašīnai eļļu klāt pieliet, gan riepas nomainīt, gan spuldzītes ieskrūvēt. Mammas un sievas loma arī man nav sveša. Tieku ar visu galā. Uz Mājsaimnieču Olimpiādi braucu no Valles, kas ir Vecumnieku novadā.

Uzreiz jau zināji, ka piedalīsies šajā olimpiādē?

Jā! No Sieviešu Kluba saņēmu savā epastā ziņu, ka notiek tāda olimpiāde un uzreiz sapratu – tajā ir jāpiedalās! Pierunāju draudzeni un braucām! Kad ieradāmies, vēl ar draudzeni nosmējām – redz, cik dažādas sievietes un mājsaimnieces. Un tik daudz pilsētas dāmu – augstos papēžos un superstilīgos tērpos. Mēs tādas vienkāršās lauku mājsaimnieces. Mājsaimnieču Olimpiāde parādīja, ka arī tādas var uzvarēt!

Ko dari ikdienā?

Esmu Bāriņtiesas locekle, strādāju arī Valles vidusskolā par skolotāju. Pasniedzu politiku un tiesības, audzinu 11. klasi. Manā ģimenē ir divi bērni, viens iet bērnudārzā, otrs jau skolā. Brīvajā laikā dziedu korī un dejoju. Reizi gadā ar ģimeni ieplānojam arī kādu ceļojumu ārpus Latvijas. Nu īsta mūsdienu mājsaimnieces laimīgā dzīve!

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Foto: Andris Taškāns

Pirmos iespaidus no Mājsaimnieču Olimpiādes skaties šajā fotoblogā!

{fotoblog:4069} 

Kādu jautājumu tu gribētu uzdot mūsu dižmājsaimniecei?