15 noderīgi dermatologa ieteikumi

15 noderīgi dermatologa ieteikumi

01. Mar 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dermatoloģes Sanitas Žīgures lekcijā, kas notika 24.februārī Māmiņu Kluba telpās, izskanēja ļoti daudz noderīgu ieteikumu. Māmiņu Klubs piedāvā iepazīties ar tiem. Iespējams, arī Jums kaut kas noderēs!

1. Bieži mainiet autiņbiksītes un ieviesiet regulāras gaisa peldes.

2. Izvēlieties bērnam tikai kokvilnas apģērbu, tam, pirmkārt, jābūt ērtam, nevis stilīgam un skaistam.

3. Neģērbiet bērnu pārāk silti, pretējā gadījumā, āda neelpo. Atcerieties to, gan ģērbjot mazuli pastaigai (kombinezons, rati - tas viss rada hermētisku vidi, nepārspīlējiet) gan dodoties ilgstošā izbraukumā ar auto.

4. Bet tāpat bērns jāsargā arī no apsaldēšanās, tajā skaitā jāsargā vaigi, kas pirms došanās ārā, aukstumā jāsasmērē ar krēmu (vismaz 15 minūtes pirms došanās ārā).

5. Guļamistabā ieteicams uzturēt vēsu temperatūru.

6. Bērnu sedziet ar plānu segu.

7. Nekad neierīvējiet bērna ādu ar spirtu, to var darīt tikai ar vēsu ūdeni, jo spirts var izraisīt ādas apdegumus.

8. Ja ēšanas laikā kaut kas no ēdiena nokļuvis uz bērna ādas, nomazgājiet bērnam to vietu, pretējā gadījumā uz ādas var parādīties alerģiska reakcija (nereti mēs vienkārši notīrām ar salvet vai dvielīti - bet ir jānomazgā!).

9. Ja bērnam ir ādas apsārtumi, galvenais - nekasīt tos! Vairāk par visu gribas kasīt, jo āda niez, tāpēc vislabāk ir, ja bojātās ādas vietas nosedz apģērbs, kas aizsargā bērnus no vēlmes kasīties.

10. Ja bērnam uz ādas parādījusies alerģiska reakcija, pārskatiet savu un mazuļa ēdienkarti, iespējams, ka pietiks vienkārši no uztura kaut ko izslēgt, un būs labi.

11. Daudzi pieaugušie un bērni mīl plunčāties putu pilnā vannā, bet, lūdzu, izvairieties no putojošiem līdzekļiem, jo tie satur sintētiskās vielas, kas noēd ādas sāli, kas aizsargā ādu no izžūšanas.

12. Nagus apgrieziet uzreiz pēc vannošanās – pēc vannošanās tie ir mīkstāki.

13. Neapgrieziet nagus līdz sarkanajam spilventiņam -, atstājiet vismaz 1mm garu nagu, pretējā gadījumā būsiet radījušas nfekcjas labvēlīgus apstākļus.

14. Neizgrieziet nagu stūrīšus! Vai arī dariet to ļoti akurāti, vislabāk ar knaiblītēm, jo arī stūrīšos, kas ir izgriezti, rodas infekcijam labvēlīga vide, bez tam, stūrīšu izgriešana var radīt nepareizu naga formas veidošanos.

15. Ja āda ir apsārtusi, kā kompresi izmantojiet aukstu tēju, un paturiet to uz ādas piecas minūtes Ja bērns tik ilgi nav gatavs gaidīt, uzziediet plānu kārtiņu krēma, bet krēmu vai ziedi var izmantot tikai tad, ja ādas apsārtums nav sāpīgs.

Esiet veseli!

Мāmiņu Klubs

 

Hidrogēls Essex

Essex hidrogēls būs palīgs bērna ādas kopšanā pēc vannas vai citām ūdens procedūrām. Tas mitrinās bērna ādiņu arī pēc sauļošanās – uzzied to bērnam pēc lieliskas dienas pie jūras un esi droša, ka ādiņa ir atguvusi visu dienas laikā zaudēto mitrumu. Essex hidrogēls ir piemērots arī ikdienas lietošanai, piemēram, ikreiz mainot autiņbiksītes, to uzziež mazuļa dupsim, lai āda būtu aizsargāta no autiņbiksīšu mitruma un tā radītajiem izsitumiem.

Pieaugušajiem: Essex hidrogēls ir paredzēts visa ķermeņa kopšanai – gan veselai, gan atopiskai ādai, gan pieaugušajiem, gan bērniem. Hidrogēls ādu baro, nomierina un mīkstina pēc visdažādākajām ūdens procedūrām, kā arī sauļošanās. Hidrogēls ir ērti lietojams, ja ir izteikts apmatojums.

Ziede Essex

Ziede Essex satur 100% taukvielu, tālab tas ir izcils palīgs ziemas salā, kad nepieciešams pasargāt bērna vaigus no aukstuma. Ziede pilnībā aizsargā ādu no sala un nodrošina aizsardzību pret ādas apsaldējumiem. To var lietot bērnam un var smērēt uz vaidziņiem pat zīdainim. 

Pievērs uzmanību! 

Essex ziede noderēs ne tikai vaigiem pret salu, bet arī sevišķi sausas, raupjas, plaisājošas un sasprēgājušas ādas kopšanai.

Tā noderēs, ja bērnam ir iesnas, – nelielu aizsargslānīti uzsmērē zem deguna, lai ādiņa nekļūst sarkana un neiekaist. Ziedes „maska” aizsargās arī jau iekaisušu ādu no iesnu mitruma radītā kairinājuma.

Pieaugušajiem: Ziede palīdzēs atrisināt plaisājošu papēžu un pirkstgalu problēmu, tāpat ziede mīkstinās arī kutikulu, kas plaisājot nereti izraisa nepatīkamas sajūtas un pat sāpes.

Кrēms Essex Plus

Bērna āda ir tik jūtīga, ka pat pie rūpīgākās aprūpes nereti tomēr gadās problēmas - tā var iekaist, kļūt sausa vai uz ādas var parādīties alerģiski izsitumi.  Ārsti iesaka Essex arī stipri alerģisku ādas problēmu gadījumos.


Essex Plus krēms paredzēts vieglas pakāpes apdegumu kopšanai, pēc sauļošanās saulē, vieglas pakāpes ādas iekaisumu kopšanai, kā arī sausai bērna ādai. Šis krēms satur pantenolu, kas dziedē traumētu ādu, kā arī to mitrina un baro. Essex Plus krēms viegli klājas un ātri uzsūcas ādā.

Pieaugušajiem: Essex Plus krēms satur pantenolu, kas piedalās ādas atjaunošanas procesā. Tas ir īpaši noderīgs, ja esi nedaudz apdegusi saulē, kā arī gadījumā, ja āda ir sausa un prasa papildus mīkstināšanu. Tas palīdzēs arī nelielu ādas iekaisumu mazināšanai.  

Krēms Essex

Alerģija. Šis vārds, diemžēl, ir pazīstams daudziem mūsdienu vecākiem - arvien biežāk bērni cieš dēļ tādas vai citādas alerģijas, un daudzas no alerģijām izpaužas kā ādas iekaisums.

Alerģiskiem bērniem, kuriem ir sausa āda, būs piemērots Essex krēms, jo tas baro un mitrina jutīgo ādu. 

 

To var lietot kopā ar Essex hidrogēlu, piemēram, sauso ādas laukumu ieziežot ar Essex krēmu, bet pārējo bērna ķermenīti – ar Essex hidrogēlu. Essex krēmu droši var lietot ziemā uz sejas.

Pieaugušajiem: Essex krēms ir mīkstinošs krēms ar augstu tauku saturu (28%). Krēms ir paredzēts sausas ādas kopšanai un barošanai. Tas mīkstinās un nomierinās ķermeņa ādu arī gadījumos, ja tā ir īpaši sausa, piemēram, pēc medikamentu lietošanas, kuru ietekmē ir radušās problēmas ar ādu.

IZVĒLIES SAVU ESSEX!