06.12. STV: Pirmais piebarojums, mazuļu rotaļlietas, šķiedrvielas uzturā

06. Dec 2020, 09:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveicieni Otrajā Adventē!

Pirmssvētku laikā turpinām ar jums ik svēdienu satikties Māmiņu Kluba TV raidījumos. Katra satikšanās mums ir ļoti lieli svētki, jo varam pastāstīt, ko jaunu esam uzzinājuši, parādīt, ar kādiem fantastiskiem cilvēkiem esam satikušies. 

Šī svētdiena, protams, nebija izņēmums. Noskaties 6.decembra raidījumu arī mūsu portālā!

Lielajā intervijā tikāmies ar grāmatu autori Zani Zustu. Sarunājāmies par tarakāniem mūsu galvās, domāšanu ārpus kastes un, protams, arī par to, cik ļoti svarīga ir dvēseles barība - grāmatas.

Superbēbīte Odeta strauji tuvojas savam pirmajam gadiņam. Un tikpat strauji arī aug viņas interese par rotaļlietām. Raidījumā tikāmies ar Odetu, viņas brālīti un mammu, lai raudzītos, kādas rotaļlietas aizrauj mazulīti, kā arī uzklausījām speciālista ieteikumus, kā izvēlēties bērna vecumam piemērotākās rotaļlietas.

Vai kādreiz esi prātojusi par to, vai ikdienā uzņem pietiekami daudz šķiedrvielu? Visticamāk, ka nē. Tomēr zini, ka tam vajadzētu pievērst uzmanību, jo šķiedrvielas dara daudz labu darbiņu mūsu organismā. Šajā svētdienā lūkojām, cik daudz šķiedrvielu vajadzētu dienā uzņemt katram no mums.

Ja tavam mazulim pietuvojies laiks, kad vajadzētu uzsākt pirmo piebarojumu, ieklausies speciālista ieteikumos par to, kā pareizi sabalansēt piebarojuma daudzumu ar uzņemot māmiņas pienu vai arī mākslīgo piena maisījumu.

Mazuļa āda ir ievērojami plānāka nekā pieaugušam cilvēkam, tāpēc tās kopšanai jāpievērš liela uzmanība, izvēloties tikai tai piemērotus ādas kopšanas līdzekļus. Par šo tēmu šodien sarunājāmies ar ārsti.

Nav iemesla liegties, ka 2020.gads nesis pamatīgus pārbaudījumus un uztur pastāvīgu spriedzi, uz ko, protams, reaģē arī mūsu organisms. Māmiņu Klubā testējām probiotikas, jo tās ir nenovērtējams atbalsts gan imunitātes stiprināšanā, gan arī pašsajūtas un vēdera veselības uzlabošanā.

TV