Uzzini, kuru produktus iekļaut bērna uzturā, lai stiprinātu viņa imunitāti

Uzzini, kuru produktus iekļaut bērna uzturā, lai stiprinātu viņa imunitāti

11. Apr 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasaris ir laiks, kad tiek piedzīvots vitamīnu deficīts, jo iepriekšējā gada ražas krājumi ir beigušies, savukārt jaunie zaļumi būs vēl tikai pēc kāda laika.

Tas nozīmē, ka rūpīgi jāpiedomā pie savas ēdienkartes, lai veidotu to pēc iespējams vērtīgāku.

Lasi tālāk un uzzini, kam noteikti jāatrodas bērna un arī tavā ēdienkartē pavasarī, lai tā būtu pēc iespējas bagātāka ar vitamīniem.

Piens un piena produkti – neaizstājams kalcija, olbaltumvielu un labvēlīgo baktēriju avots, kas palīdz zarnu mikroflorā uzturēt balansu.

Bietes – tām piemīt pretiekaisuma īpašības un tās arī labvēlīgi ietekmē nervu sistēmu. Palīdz arī anēmijas mazināšanā.

Āboli – lai gan tagad tie nav tik vērtīgi kā vasarā vai rudenī, tomēr, atkarībā no šķirnes, arī šajā laikā tie var būt labs vitamīnu avots.

Dzērvenes – bērna uzturā jābūt iekļautiem ne tikai augļiem, bet arī ogām. Dzērvenes ir lielisks C un A vitamīna avots, tāpēc vari saujiņu dzērvenes bērnam piedāvāt kā gardu un veselīgu uzkodu.

Citrusaugļi – apelsīni, citroni, pamelo būs labs C vitamīna avots.

Žāvēti augļi – lielisks vitamīnu un minerālvielu avots. Žāvēti augļi ir labs variants tad, ja nav pieejami sezonālie augļi.

Burkāni – palīdz cīnīties ar vīrusiem un tajos esošais beta karotīns uzlabo redzi. 

Medus – palielina organisma spēju pretoties vīrusiem un labvēlīgi ietekmē arī asinsrites sistēmu. Tā kā medus ir spēcīgs alergēns, bērniem to dod mazās devās un uzmanīgi.

Jūras zivis – neaizstājams nepiesātināto taukskābju un Omega-3 avots. Regulāra zivju lietošana uzturā palīdzēs paaugstināt imunitāti un arī uzlabos smadzeņu darbību.

Pilngraudu produkti – satur lielu daudzumu šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu.

Rieksti – lielisks olbaltumvielu, vitamīnu un taukskābju avots, taču neaizmirsti, ka rieksti ir arī spēcīgs alergēns, tāpēc ar to lietošanu jābūt uzmanīgiem.