Sviniet 1. septembri kopā ar Pauku un Šmauku Latvijas Nacionālajā bibliotēkā!

Sviniet 1. septembri kopā ar Pauku un Šmauku Latvijas Nacionālajā bibliotēkā!

29. Aug 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Operetes teātris un Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina svinēt  Zinību dienu 1. septembrī kopā ar lieliskajiem muzikāli nebēdnīgās izrādes „Paukojam un Šmaukojam” varoņiem - zaķēniem Pauku un  Šmauku. Dienas plānā ne tikai krāšņa izrāde, bet arī īpašs un neaizmirstams ceļojums Nacionālās bibliotēkas telpās.

Pasākuma pirmā daļa sāksies plkst. 16: 00 un tās ietvaros bērni ar vecākiem varēs piedzīvot dažādas bezmaksas aktivitātes - doties bērnu ekspresī pa bibliotēku, salikt neparastas Latvijā veidotas puzles, atklāt bērnu dzejas kabīnīti, paciemoties virtuālajā video tūrē pa Getliņu poligonu un PET Baltijas pudeļu pārstrādes rūpnīcu, uzzināt kā top garda maizīte, saņemt bezmaksas konsultāciju pie profesionāla psihologa, mācīties draudzēties un kontrolēt savas dusmas, kā arī piedalīties citās interesantās aktivitātēs un rotaļās.

Pasākuma otrajā daļā, kas sāksies plkst. 18: 00, apmeklētāji tiek aicināti uz muzikāli izklaidējošu izrādi bērniem “Paukojam un Šmaukojam”. Izrādes galvenajam varonim zaķēnam Paukam galva vienmēr ir pilna ar dažādam idejām un nebēdnībām, kuras 
palīdz realizēt viņa draugs gudrinieks zaķēns Šmauks. Bieži vien zaķēnu jautrie, bet neapdomīgi pastrādātie darbiņi beidzas ar bārienu, tomēr zaķēni nenokar galvas un ir gatavi laboties. Izrādes galveno varoņu- zaķēnu Pauka un Šmauka neparastie piedzīvojumi atkal un atkal apliecina, ka dzīve ir pārsteigumu pilna un, ka galvenā vērtība šajā dzīvē ir laba sirds.

Izrādē piedalās Operetes teātra solisti: Valērija Koļago - Pauks, Laura Purena - Šmauks, Mārcis Maņjakovs vai Arturs Mangulis, Emīls Kivlenieks, Kārlis Rūtentāls, Anastasija Dolgoņenko, Sabīne Krilova, Emīls Klaužs, Tatjana Kopača, Artūrs Zvirbulis, Vjačeslavs Aleksejevs, Ansis Bētiņš. Izrādē piedalīsies arī „Zaķu orķestris” - džeza pianists Madars Kalniņš un operetes instrumentālā grupa.

Izrādes radošā komanda: režisors Valdis Lūriņš, scenogrāfs Oskars Dreģis, kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, horeogrāfs Alberts Kivlenieks,
producente un muzikālā konsultante Agija Ozoliņa-Kozlovska. Izrāde vienā cēlienā  (1 stunda un 10 minūtes).

Biļetes uz izrādi “Paukojam un Šmaukojam” var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs->>

Nepalaidiet garām iespēju izbaudīt 1. septembra burvību kopā ar saviem bērniem!