5 spēles, kas  bērniem patiks Ziemassvētkos

5 spēles, kas bērniem patiks Ziemassvētkos

21. Dec 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziemassvētku vakars ir īstais laiks, lai kopā ar bērniem uzspēlētu kādu spēli, kurai ikdienā varbūt mums neatliek laika. Daudz smieklu un prieka, kopīgi metoties Rūdolfa meklējumos vai sniegavīru piramīdas būvēšana, iespējams par lielāko izaicinājumu Ziemassvētkos Jums kļūs dāvanu kalna noturēšana vai tikšana pie saldumiem ar cimdiem rokās. Pamēģiniet. 

 Kur palicis Ziemassvētku vecīša ziemeļbriedis Rūdolfs?

20171221105407-52246.jpg

Foto: Sol de Zuasnabar Brebbia/Moment Open/Getty Images

Vēl pirms dāvanu atvēršanas, ja uz Jūsu māju šogad neciemosies īstais Ziemassvētku vecītis, varat uzspēlēt spēli un aicināt bērnus atrast Rūdolfu. Rūdolfs - no kartona rullīša izgatavots briedītis, kuru Jūs noslēpjat kaut kur, kur bērni to var atrast. Bridīti, noteikti varat izgatavot arī no kā cita. Varbūt par mājās atrodas kāda rotaļu figūriņa, tad droši, varat izmantot to. 

Kā spēlēt? 

Bērni jau būs ļoti satraukti un ar nepacietību gaidīs, kad varēs tikt pie dāvānām, tāpēc - pasakiet, ka vecītim bēda un viņa ziemeļbridis kaut kur apmaldījies dāvanas vadājot.

Tas, kurš pirmais atradīs Rūdolfu - tas pirmais tiek pie dāvanas. 

Ir iespēja noslēpt arī vairākus Rūdolfus un tad, rindas kārtībā - kurš pirmais atrod, tas pirmais saņem, kurš otrais, tas otrais tiek pie dāvanas. 

Sniegavīru piramīda

20171221105450-85357.jpg

Foto: Growing a Jeweled Rose

 Kad Ziemassvētku vakariņas paēstas, vai varbūt jau pienācis Ziemassvētku rīts, ir laiks nedaudz izkustēties. Tāpēc, ar nelielu sagatavošanos, bet uzbūvēt sniegavīru piramīdu varam arī bez sniega. 

Nepieciešams:

Baltas glāzītes - 6gb

Aplikācijas - melnā un oranžā krāsā, no kā pagatavot sniegavīru degunus,acis un pogas

Līme - karstā līme būs ātri, tomēr, arī PVA līme vai līmes zīmulītis noderēs, vien jāsagaida, kamēr tas kārtīgi nožūst. 

Vate, dzijas bumbulis vai zīdpapīra bumbas - lai izgatavotu īstu sniega piku. 

Kā spēlēt?

Izveidojam no sniegavīru glāzēm piramīdas un mēģinām tās sagāzt. Rindas kārtībā, bērni viens pēc otra, var katrs trīs reizes mēģināt. Kuram izdodas ar trīs metienu palīdzību sagāzt visus sniegavīrus, tiek iepriecināts ar kādu mazu, simbolisku dāvaniņu. Varam jau dāvināt arī konfektes, bet, šķiet, ka šajā dienā mazuļu vēderos to ir gana daudz.

Kurš ir īstais Ziemassvētku vecītis? 

20171221105524-82327.jpg

altrendo images/Getty Images

 Ja šogad Ziemassvētkus svinat kuplakā pulkā, tad noteikti, bērni savā starpā, labprāt sacentīsies dāvanu nešanas čempionātā. 

Spēlei nepieciešams:

Dāvanu kastes (abam komandām vienāds skaits un izmērs). Ja bērni lielāki vai spēlē piedalās arī pieaugušie, tad uzdevumu var sarežģīt, dāvanu kastēs ievietojot arī ko smagāku, ja bērni pavisam mazi - atstājam kastes tukšas. 

Rūķu cepures - katrai komandai viena

Kā spēlēt? - Sadalām bērnus, arī pieaugušoss, ja vēlaties, divās komandās. Lielā istabā abas komandas var spelēt spēli paralēli. 

Abas komandas sastājas viena otrai blakus. Tas, kas stāv rindas priekšpusē, būs Ziemassvētku vecītis, pārejā komanda palīdzēs salikt dāvanas nesējam uz rokām un uzvilkt rūķu cepuri, kurai ir jābūt obligātai, lai uzdevumu varētu uzskatīt par pilnībā izpildītu. 

Un tad, līdz ar Starta šāvienu, abu komandu pirmais vecītis skrien ar dāvanu līdz vienam istabas galam un atpakaļ. Nodod stafeti nākamajam. Un tā - līdz visi komandas dalībnieki ir iejutušies Ziemassvētku vecīša lomā. Pa ceļam, ja nokrīt dāvanas, tās jāceļ augša un jānes talāk. Atstāt nokritušas - nedrīkst! 

Kurš tiks pie gardumiem?

20171221105603-10986.jpg

Ruth Jenkinson / Getty Images

 Ziemassvētkos mums visiem mājās ir ļoti daudz saldumu. Te nu būs iespēja viņus likt lietā, ne tikai apēdot, bet pirms tam arī pacīnoties par to, kurš pirmais tiks pie ēšanas. 

Nepieciešamais:

Konfektes - šokolādes konfektes, ledenes - Jūsu brīva izvēle

Cimdi, vēlams dūraiņi, ja vēl ar bantīti pa vidu, tad pavisam lieliski

Kā spēlēt?

Sadalāmies divās komandās. Katram komandas dalībniekam ir jāizsaiņo konkrēts skaits konfekšu, piemēram - 5.  Līdz ko pirmais savu uzdevumu ir paveicis, tam ķeras klāt nākamais komandas  dalībnieks. Uzdevums var tikt ieskaitīts tad, kad konfektes ir kārtīgi izsaiņojusi visi, vienas komandas dalībnieki. 

Paklausīgie Ziemassvētku vecīša rūķi

20171221114008-16034.jpg

susan K./Moment Open/Getty Images

Jautri būs kā lieliem tā maziem, kad atļausiet kādam no viesiem iejusties Ziemassvētku vecīša lomā. 

Nepieciešamas spēlei: Labs garastāvokli un rūķu cepures (bez tam varam arī iztikt, tomēr, noskaņas radīšanai, iesakām izmantot)

Kā spēlēt? Izdomājiet, kurš no ģimenes vai ciemiņiem būs Ziemassvētku vecītis. Ziemassvētku vecīša uzdevums ir visu laiku dod rūķiem kādu uzdevumu, bet ar obligātu priekšnosacījumu - pirms katra pateiktā uzdevuma, Ziemassvētku vecītim ir jāpasaka frāze:" Ziemassvētku vecītis teica..." un tad turpināt, ar pašu izdomātiem uzdevumiem:

"Ziemasvētku vecītis teica, ka visi kasa galvu" - ja visi kasa galvu - uzdevums izpildīts, varam spēli turpināt

" visi lēkā uz vienas kājas" - ja visi sāk lēkāt uz vienas kājas, tad uzdevums nav izpildīts, jo netika pateikta frāze - "Ziemasvētku vecītis teica". šajā gadījumā, kuri uzdevumu ir izpildījusi, apsēžas, kamēr pārējie turpina kā līdz šim. Gaidot vecīša pavēles. 

"Ziemassvētku vecītis teica, ka visi sit plaukstas" - visi sit plaukstas. 

Šādi turpinām līdz brīdim, kad spēlē ir palicis visuzmanīgākais rūķis, kurš balvā par uzvaru saņem iespēju kļūt par Ziemassvetku vecīti un atkal aicināt pārējos turpināt spēli. 

Māmiņu klubs

Lai Jums jautri un smieklu pilni Ziemasvētki!

Vairāk idejas Ziemassvētku spēlēm vari atrast šeit >>>

Raganinja Raganinja 09. Dec 2021, 14:11

Es savējiem saprintēju spēles no www.sapnudiena.lv Meita bija lielā sajūsmā par bingo spēli, kur pa māju bija jāmeklē visādas Ziemassvētku lietas. Pie reizes saprintēju spēles arī priekš lielajiem. Nevaru sagaidīt svētkus, lai izmēģinātu ^_^