Ko dāvināt 3gadniekam!?

Ko dāvināt 3gadniekam!?

02. Oct 2019, 12:05 Anettte_G Anettte_G

Pēc nepilna mēneša mūsu dēliņam Marko jau 3. dzimšanas diena. Kā vienmēr aktuāls jautājums- ko dāvināt, un kas aktuāls šajā vecuma posmā!? Šoreiz vairāk tieši par aktuālo puišiem.

Sākšu ar to ka no multeņu varoņiem mums aktuāls joprojām Bings un Pepa, pavisam nesen ieinteresējuši PAW Patrol un  Betmens. TV ekrānā un veikalu plauktos šie varoņi tiek ātri vien atpazīti un sagādā vislielāko prieku. Un, protams, mašīnas, autotrases. Tās joprojām TOP augšgalā.

Esmu apkopojusi pāris dāvanu idejas, no kurām vēl neesam izdarījuši gala izvēli, bet , iespējams, ka komentāros sagaidīšu  vēl citas idejas.

 

Praktiskas lietas- sava gultiņa

Pamazām gatavojamies, ka Marko pārcelsies uz savu jauno, izremontēto istabu, kurā nav vēl gultiņa. Tāpēc radās ideja, ka kopā ar viņu varētu braukt uz veikalu to iegādāties, kā arī ļaut izvēlēties pašam gultas veļu. Tādējādi bērnā rastos lielāka vēlme pārcelties no vecāku gultas un pašam savu gultiņu (Ļoti ceram...)

Grāmatas

Grāmatas, manuprāt, aktuālas jebkurā vecuma posmā. Mainās tikai tematika. Mums šobrīd aktuāli burti, ko pamazām sāk iepazīt bērnudārzā, kā arī krāsas. Apsveru pat domu par grāmatu angļu valodā, jo Marko krāsas prot arī svešvalodā.

Autotrase

Vislielāko prieku Marko sagādā tieši mazās mašīnītes un dažāda veida trases. Pats tās mēģina gan salikt, gan improvizēt.

PAW PATROL

Viena konkrēta lieta, kuru pats Marko pamanīja veikalā- apvienojumā auto un suņu patruļas varoņi- milzīga ugunsdzēsēju mašīna (Cena ir diezgan augsta...)

Dāvanu kartes

Gadījumos, kad ciemiņiem pārāk  grūti izvēlēties dāvanu, vecāki priecāja sarī par aploksnīti vai dāvanu kartēm. Tad mazais ķipars pats jau konkrēti veikalā var norādīt, ko vēlas. Šis ir vecums arī, kad bērnam var mācīt apzināties naudas vērtību, kā ar to rīkoties. Manā paziņu lokā ir bērni, kuriem ir milzīga krājkase, un kurā cītīgi vairāku gadu garumā krāj sadāvināto naudu.

Biļetes uz bērnu izklaides parku, kino u.c.

Vienmēr ir aizraujoši pavadīt laiku ārpus mājas kopā ar ģimeni. Par godu dzimšanas dienai noteikti ieplānošu kādu kopīgu rudens braucienu pie dabas, dzīvniekiem. Esam bijuši jau divreiz kino. 1.5h nosēdēja bez problēmām, ar lielu interesei vēroja multfilmas un iespaidos dalījās ar citiem.