Kartingi kā bērna hobijs – kādēļ ir vērts mēģināt?

Kartingi kā bērna hobijs – kādēļ ir vērts mēģināt?

30. Jan 20:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Foto: GUNSnLASERS.lv

 

Mario Kart vai citas spēles, Formula 1, “Vāģi” un citas pārraides vai vienkārša sāncensība, spēlējoties ar rotaļu mašīnītēm – auto sacīkstes ir cieņā visās bērnu vecuma grupās. Tiesa, tas, ka kartingi nav tik plaši pieejams hobijs kā futbols, dejošana un rokdarbi, ir fakts – ar šīm aktivitātēm nodarboties var teju katrā skolā, savukārt kartingi visbiežāk ir pieejami lielākās pilsētās, piemēram, kartings Rīgā.ir pieejami visai reti (visdrīzāk – kartings Rīgā). Vai maz ir vērts mēģināt piedāvāt bērnam šo hobiju un kKāpēc kartingi ir labs hobijs par spīti retai pieejamībaia doma, lasi turpinājumā!

Kādus ieguvumus sniedz bērnu kartings?

Vecāku interesēs ir darīt visu, kas veicina viņu nākamās paaudzes pilnveidošanos un kvalitatīvu attīstību, tādēļ ir jāizsver, vai ieguldījumi noteiktajā hobijā atmaksāsies, sniedzot bērna attīstībai vērtīgus ieguvumus. Un kartingi jaunā cilvēka dzīvē ienes vairākus noderīgus labumus. Par tiem sīkāk lasi tālāk!

1. Koordinācija, lēmumu pieņemšana un koncentrēšanās spēja

Kartings bērniem palīdz attīstīt vairākas fiziskās un mentālās prasmes, kas, apgūtas jau agri bērnībā, nākotnē kalpos kā lielas priekšrocības attiecībā pret vienaudžiem, kurus kartingi neinteresē. Bez ātras lēmumu pieņemšanas apvienojumā ar roku-acu koordināciju, motorajām prasmēm un refleksiem kartingi nav iedomājami. Papildus tam kartings bērniem palīdz attīstīt arī telpisko apziņu un koncentrēšanās spēju.

2. Drošība pie auto stūres

Kartinga halle ir lieliska vieta drošības un drošas braukšanas treniņiem. Kad jāvada kartingi, bērns jau agrā vecumā gūst vērtīgas prasmes, kas nākotnē noderēs, jo mūsdienās reti kuram jaunietim un pieaugušajam nav autovadītāja apliecības. Turklāt bērnu kartings varētu palīdzēt ieekonomēt uz braukšanas nodarbību izmaksām, kad Tavs nu jau jaunietis “kārtos tiesības”.

3. Sacensību gars un emocionālā inteliģence

Kartingi ir profesionāls, azartisks sacensību sporta veids, kas nozīmē, ka šad tad kartings Rīgā Tavam bērnam varētu beigties ar dusmām, skumjām un asarām, piedzīvojot zaudējumu. Mijiedarbība ar citiem bērniem vidē, kur valda konkurence un sacensību gars, ļaus bērnam iejusties dažādās sociālajās situācijās, veicinot emocionālās inteliģences attīstību un rakstura veidošanos. Tā rezultātā bērns iemācīsies vadīt savas emocijas dažādos dzīves scenārijos, vadīties pēc noteikumiem, klausīties instrukcijas un cienīt citus cilvēkus sev apkārt.

4. Potenciālā karjera

Kartings Rīgā agrā vecumā var aizvest līdz F1 trasei Monreālā pieaugušā vecumā. Dzīve ir neparedzama, tāpēc ir vērts izmantot šodien pieejamās opcijas un ar “tauriņa efekta” palīdzību radīt neticamas iespējas nākotnē. Ja tā paskatās, daudziem profesionālajiem rallijistiem kartingi ir kalpojuši kā viens no pirmajiem pakāpieniem veiksmīgas karjeras izveidošanā. Kartings bērniem jau no agra vecuma ir lielisks veids, kā radīt kaisli pret autosacīkstēm un bruģēt ceļu uz veiksmīgu, ienesīgu motosporta karjeru nākotnē.

5. Prieks un jautrība

Visbeidzot, kartinga halle ir vieta, kur mājo prieks un jautrība. Vizināšanās ar elektrokartigiem ir lielisks veids, kā bērnu nodarbināt un radīt veselu lērumu pozitīvu emociju.

Foto: GUNSnLASERS.lv

Kā palīdzēt bērnam vēl vairāk izbaudīt hobiju?

Atceries sevi, kad mēģināji apgūt ko jaunu un pirmajās pāris reizēs īsti nesanāca? Neatkarīgi no vecuma cilvēka dabā ir atmest ar roku tam, kas nepadodas “ar pirmo”. Tāpēc ir vērts parūpēties par “atbalsta sistēmu”, lai, ja nu bērnam uznāk bēda par to, ka “kartingi ir slikti tāpēc, ka nesanāk”, viņš nepamestu hobiju, kam, iespējams, viņš patiesībā ir kā radīts. Ir daži paņēmieni, kā Tu mazajam braucējam vari palīdzēt.

1. Noalgo instruktoru

Labākais veids, kā panākt, ka bērnam kartinga halle asociējas ar pozitīvām emocijām, ir sniegt visu nepieciešamo, lai palielinātu iespēju, ka viņam viss izdosies. Kuram gan negribas darīt to, kas viņam padodas un rada prieku! Tāpēc noalgo instruktoru, kuram kartingi ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Braukšanas nodarbības speciālista pavadībā radīs draudzīgu, saprotošu vidi, kurā bērnam droši apgūt braukšanas pamatus un veidot stūrmaņa prasmes.

2. Atrodi piemērotu kartingu

Reti kas ir efektīvāks kā bērna sajūta, ka viņam kaut kas pieder, ka kaut kas ir viņa. Taču tas nenozīmē, ka bērnu kartings ir obligāti jānopērk. Sākumā pavisam noteikti nē. Kartings Rīgā, piemēram, “GUNSnLASERS” kartingi, piedāvā dažādus braucamos, un Tavam bērnam ir iespēja izvēlēties to, kurš viņam visvairāk patīk. Turklāt ir dažādi veidi, kā kartings bērniem ir personalizējams, piemēram:

  • , riktīgi forša ķivere ar uzlīmēm vai dizainu, ko izvēlējies viņš pats;
  • , paša izvēlēti braukšanas cimdi;
  •  vai bērna izvēlēts īpašs tērps, ar ko kartings Rīgā kļūs par īpašu notikumu katru reizi, kad mazais dosies uz treniņnodarbību.

3. Noskaidro, kāpēc Tavam bērnam patīk kartingi

Viens no labākajiem veidiem, kā saglabāt bērna interesi par kaut ko, ir runāt ar viņu par to. Apjautājies, kāpēc Tavam bērnam patīk kartingi. Varbūt viņam patīk sacensības. Varbūt kartinga halle viņam ļauj izbaudīt aizraujošu ātrumu. Bet varbūt Tavu bērnu kartings uzrunā tāpēc, ka kartingi ļauj viņam sajusties kā pieaugušajam, kā nekā ikdienā pie stūres sēž tieši pieaugušie, nevis bērni.

 

Kad ir zināms, kas viņu šajā aktivitātē uzrunā, Tu vari pielāgot nodarbības un bērna pieredzi tā, lai kartings Rīgā vai kādā citā pilsētā turpinātu atrasties viņa interešu TOPa augšpusē.

 

 

4. Atrodi kartingu elku

Kā pieaugušie, tā arī bērni kādam jaunam hobijam pieslēdzas tāpēc, ka ir noķēruši iedvesmu no kāda cita, kas ar to nodarbojas. Veiksmīgs autobraucējs kā elks, piemērs, paraugs, uz ko tiekties, palīdzēs bērnam saglabāt mērķtiecību un sapni par to, ka kartingi  nākotnē varētu pārvērsties par kādu citu nopietnāku autosporta veidu, vajadzīgs vien neatlaidīgs treniņš. Elku variantu ir gana daudz, tostarp Luiss Hamiltons, Sebastiāns Fetels un Makss Verstapens.

5. Pacietība

Lai cik talantīgs būtu Tavs bērns un lai cik ļoti liktos, ka kartings Rīgā un pēcāk pasaules lielākajās pilsētās ir viņa dzīves sūtība, par čempionu nav iespējams kļūt vienas dienas laikā. Ir nepieciešami regulāri treniņi un gana daudz pacietības, lai tik tehnisks hobijs kā bērnu kartings nestu rezultātus. Palīdzi bērnam apgūt pacietību un mērķtiecību, un viņš būs pateicīgs, ka viņa sapņi piepildās.

Vai kartingi ir droši maziem bērniem?

Ja tiek ievēroti visi drošības noteikumi un lietots piemērots aprīkojums, kartingi ir drošs hobijs arī jaunākiem bērniem. Cik jauniem? Kartings Rīgā ir pieejams ikvienam, kurš ir sasniedzis vismaz 1.20m augumu, jo šis ir minimālais garums, ar kādu iespējams aizsniegt elektrokartinga stūri, pedāļus un vienlaikus droši sēdēt sēdeklī. Un, protams, kartingi nemaz nebūs pieejami bez ķiveres un pieaugušā uzraudzības.

Kādas nākotnes perspektīvas piedāvā kartings bērniem?

5 pasaulslaveni vīrieši:

  • Luiss Hamiltons;
  • , Vitantonio Liuci;
  • , Gīdo van der Garde;
  • , Žeroms d’Ambrozio;
  •  un Makss Verstapens.

Kas viņiem visiemšiem 5 vīriešiem ir kopīgs? Viņiem visiem pieciem kartingi ir kalpojuši kā pirmais solis autosportā, viņiem visiem pieciem kartinga halle ir nesusi vismaz vienu pasaules čempiona titulu pirms pārsēšanās pie jaudīgāku auto stūres, galu galā nonākot Formula 1 trasē.

Mūsdienās tradicionālais ceļš autosportā sākas jau agrā vecumā, līkumojot pa aizraujošām trasēm, ko piedāvā kartinga halle. Kādam tie bija kartingi Četemā, Lielbritānijā, kādam kartingi Nīderlandes trasēs, Tavam bērnam tas varētu būt kartings Rīgā. Kāpēc gan ne! Kartinga halle ir pirmā vieta, kur jaunie autosportisti uzzina, kas viņiem jāprot, lai sacenstos un uzvarētu sacīkstēs, vienlaikus izbaudot aizraujošu izklaidi kopā ar vienaudžiem.

Kad bērnu kartings Rīgā ir parādījis, ka jaunajam censonim ir talants, neatlaidība un potenciāls, pamazām sākas ceļš augšup pa “trases kāpnēm”, kur kartings bērniem pārtop par kartingu pusaudžiem. Ja finanses ļauj, šo ceļu augšup var turpināt, piedaloties starptautiskajās sacensībās un pilnveidojot prasmes vēl augstākā līmenī. Pēc 17 gadu vecuma kartingi tiek nomainīti uz formulām, sākot ar Formula 4 sacensībām. Tālāk – tas ir talanta, prasmju, laika un finanšu jautājums, lai no F4 nonāktu līdz pat F1 pilota titulam.

Foto: Pexels.com/Adriaan Greyling

 

Tomēr tas nav iespējams bez stingra pamata jau agrā vecumā, tāpēc bērnu kartings ir labākais, ko vari piedāvāt savai atvasei, ja viņš sapņo par braukšanu “lielajā autosportā”. Perspektīvas ir grandiozas, jāsāk tik braukt!

Kurš kartings Rīgā ir piemērots bērnu treniņiem?

Kartings Rīgā ir pieejams vairākās vietās, taču labākais kartings bērniem ir atrodams “GUNSnLASERS” izklaides parkā Juglā, Mārkalnes ielā 10. Šeit pieejami jaudīgi elektriskie kartingi, aizraujoša trase, zinoši, forši darbinieki, citas izklaides opcijas un atpūtas telpas vecākiem, kamēr Tavu bērnu kartings izvizina pa līkumu līkumiem. Kartings Rīgā pieejams katru dienu, bet vēlams braucienu iepriekš pieteikt, sazvanoties ar “GUNSnLASERS” Juglas parku pa tel. +371 27274646 vai apmeklējot mājaslapu www.gunsnlasers.lv

Elektriskie kartingi ir izcils pirmais solis autosportā. Ved bērnu uz “GUNSnLASERS” un izpētiet viņa karjeras iespējas jau šodien!