Karstais kartupelis - dāvināt vai nedāvināt bērnudārzam izlaidumā dāvanu?

Karstais kartupelis - dāvināt vai nedāvināt bērnudārzam izlaidumā dāvanu?

30. Apr 2019, 09:12 FejuFeja FejuFeja

Janvārā stāstīju, ka gaidāma sapulce par bērnudārza izlaidumu. To es veiksmīgi pārdzīvoju bez asinsizliešanas. Kā šķiet, vienojāmies arī par saprātīgu līdzfinansējumu ballītei, iztiekot bez klauniem un pārspīlētiem šoviem.

Mana intuīcija gan toreiz teica priekšā, ka labi nebūs, jo nevar taču būt, ka viss beigsies tik skaisti un bez kliegšanas, un cenšanās otram pierādīt savu taisnību.

Un te nu mēs esam nonākuši. Tagad mūsu karstais kartupelis vecāku čatā ir cenšanās vienoties par grupiņas dāvanu bērnudārzam. Kamēr vieni iesaka “samest” naudu dāvanai, kas dārziņam turpmāk noderēs izglītojošajā procesā, citi uzstāj, ka vajag dāvanu, kuras vērtība pārsniedz 100+ eiro, jo vajag, lai būtu grandiozi.

Bet ir vēl trešā grupa, kura uzskata, ka dāvana bērnudārzam vispār nav jādāvina, jo izglītības procesam mūsu valstī jābūt bez maksas. Tātad, nekādas naudas došas, nekādas piedalīšanās izglītības procesā ar vecāku finansējumu, jo visu jānodrošina bērnudārzam. Dāvanas pirkšana esot izspiešana un stulbas iedomas jeb, kā teikt, padomju laika atrauga.

Nevaru piekrist pēdējam viedoklim, tāpēc skandāls mūsu WhatsApp grupā izcēlies pamatīgs. Vairākums cenšas pierādīt tiem vecākiem, kuri uzskata, ka viņiem viss pienākas bez maksas, ka dzīvē tā viss nenotiek, un būtu tikai pieklājīgi izteikt pateicību par šiem daudzajiem gadiem, kurus mūsu bērni pavadījuši bērnudārzā, uzdāvinot dārziņam kādu noderīgu lietu, kas noderēs arī nākamajiem bērniem.

Protesti un virtuālā cīņa čatā ir iespaidīga. Lasot māmiņu tekstus, arī es mēdzu uzvilkties, taču noskaitu līdz 10, vai arī līdz 100, ja tas vajadzīgs, izelpoju un bļaušanā neiesaistos. Esmu izteikusi atbalstu dāvanai, piekrītot vienas mammas ierosinātajai idejai, kas nozīmē, ka no katras ģimenes par dāvanu nāksies maksāt aptuveni 5 eiro. Nav trakākā summa un šķiet, ka bērnudārza izlaidums, kopumā ņemot, mūsu ģimenes maciņam būs pat ļoti saudzīgs.

Priecāšos uzklausīt jūsu viedokļus, kā jums sokas ar dāvanas domāšanu bērnudārzam? Vai arī jums starp vecākiem šajā jautājumā ir asas vārdu apmaiņas?

lauvinja lauvinja 30. Apr 2019, 10:23

Man šķiet neviens izlaidums neiztiek bez plūkšanās. Par dāvanu bērnudārzam (skolai) joprojām ir iekšējā diskusija ar sevi - no vienas puses - paldies pateikt noteikti vajag, bet tad ir jautājums kam paldies - iestādei vai tomēr cilvēkiem, kuri ir bijuši kopā ar bērniem. Dāvināt varētu grupiņas/klases bildi noteiktā formātā katru gadu- veidojot vēsturisko atskatu. Stādīt kokus - kas izaugs lieli un sakuplos (bet kur lai rauj gana daudz vietas?). Varētu dāvināt grāmatas skolas bibliotēkai. Praktiskas lietas - žalūzijas, projektori, interaktīvās tāfeles un taml. - no vienas puses, tas kaut ko dos palicējiem, no otras šādas dāvanas man šķiet neloģiskas.