Gigants IKEA- vai draudzīgs bērniem!?

Gigants IKEA- vai draudzīgs bērniem!?

05. Sep 2018, 06:46 Anettte_G Anettte_G

Nepārprotami, Latviju pārņēmis IKEA bums. Kur vien pagriezies, priekšā IKEA reklāma.

Arī mūsu ģimene kopā ar divgadnieku  jau bija apskatīt šo gigantu klātienē. Kā mums gāja, un , cik draudzīgs šis veikals ir ģimenēm ar maziem bērniem!?

 

Uz veikalu devāmies 7dienas pievakarē, lai maksimāli izvairītos no lielās burzmas. Diezgan ātri atradām brīvu autostāvvietu un devāmies veikalā. Mērķis šoreiz bija veikalu tikai iepazīt un iegādāties dēliņam iepriekš katalogā noskatītu rotaļu vilcieniņu. Jau ieejot veikalā, patika laipnais apsargs, kurš norādīja, kur paņemt iepirkuma ratiņus, lai tajos varētu iesēdināt bērnu, kā arī liftu. Lifts bija tiešām ietilpīgs- tātad nekādu problēmu vienlaicīgi iekāpt vismaz 2 ģimenēm ar iepirkuma vai bērnu ratiņiem.

Tā nu mēs uzsākām ceļu pa labirintu, sekojot bultiņām. Ātri vien mūsu divgadnieks sāka protestēt pret sēdēšanu ratos, tāpēc palaidām apgaitā. Lai gan cilvēku plūsma bija diezgan liela, nav sajūta, ka esi apspiests, jo ejas ir plašas. Marko priecājās par katru dīvānu, ko varēja apčamdīt un podziņu, kuru varēja piespiest. Īpaši sajūsminājās par bērnu virtuvīti. Taču, lai veikala izstaigāšana neaizņemtu pārāk daudz laika, nolemjam bērnu sēdināt atpakaļ ratos, novēršot uzmanību ar līdzpaņemtiem cepumiem. Tātad- noteikti padomāiet par našķiem vai rotaļlietām uzmanības novēršanai, jo īsti no veikala ārā netiec, kamēr neizj visu labirintu. Savukārt lielākus bērnu (3-7g.) var uzticēt IKEA personālam  rotaļu istabā Småland. Stunda ir bez maksas, taču ar IKEA FAMILY karti +30 min.

Lielveikalā ir pieejamas 3 pārtinamās istabas, kas, manuprāt, ir ļoti pozitīvs žests ģimenēm ar bērniem. Tās ir sakportas un mājīgas, ar spēļu elementiem un rotaļlietām.

Par preču klāstu. Protams, nevienam nav noslēpums par draudzīgajām rotaļlietu cenām. Mūsmājās jau līdz šim bija nonākušas pāris rotaļlietas no IKEA, kas atvestas no kaimiņvalstīm vai pasūtītas internetā. Cenas tiešām labas. Arī šoreiz par pacietību Marko tika pie spēļu vilcieniņa.

Bijām dzirdējuši arī par IKEA zviedru bistro, taču garo rindu dēļ šoreiz nepameklējām.

Arī te bonusiņš pašiem mazākajiem- vecāki iegādājoties pamatēdienu, bērnam līdz 2 gadu vecumam saņem bezmaksas biezenīti.

 

Nākamreiz uz šo veikalu brauksim droši vien ar jau konkrētu mērķi, atstājot dēlu auklei, jo tomēr rūpīga apskate prasa no bērna lielu pacietību.