Gatavojies, mammīt, drīz sapulce par bērnudārza izlaidumu!

Gatavojies, mammīt, drīz sapulce par bērnudārza izlaidumu!

23. Jan 2019, 15:28 FejuFeja FejuFeja

Tik daudz par šo tēmu biju dzirdējusi no citiem vecākiem, ka nu jau paziņojums, ka mūsu dēla bērnudārza grupiņai pēc divām nedēļām ir sapulce, kurā tiks apspriests jautājums par izlaidumu, manī raisa vispārēju paniku.

Esmu dzirdējusi, ka citos bērnudārzos no vecākiem izlaiduma vajadzībām tiek iekasēti pat 100+ eiro, citas grupiņas jau visa mācību gada garumā ik mēnesi speciālā fondā ieskaita izlaiduma vajadzībām 5-10 eiro. Tiek piesaistīti animatori, tiek klāti glauni galdi, pēc svinīgā pasākuma visi dodas uz pirti un kur tikai vēl ne. Ziniet, blakus šiem stāstiem nobāl manas kāzu izmaksas, lai gan tas ir tikai izlaidums. Elle un Indija! Tas ir bērnudārza izlaidums 6 gadus veciem bērniem. Pēc tam vēl sekos pamatskola, vidusskola, augstskola un kas tikai vēl nē. Nesaprotu, kāpēc tik liela ņemšanās ir jārīko par bērnudārza izlaidumu.

Atceros, ka tad, kad man pašai pirms teju 30 gadiem bija “izlaidums” bērnudārzā, neviens to tā pat nesauca. Vienkārši, sanācām dārziņa zālē baltās blūzītēs, padziedājām dziesmiņas un lieta darīta. Bet tagad visu vajag pa glauno.

Būs arī “jāmetās” dāvanām, un tad nu sāksies. Ja plašas diskusijas un gandrīz vai asinskaru izsauc jautājumi, cik vērtīgas dāvanas pasniegt audzinātājām un auklītei dzimšanas dienās, tad par šo man ir pat bail iedomāties. Vienlaikus lielākās kliedzējas parasti ir mammas, kuras pašas “naudas mešanā” nemaz nepiedalās. Viņām vienmēr ir ideja, ko vajag uzdāvināt, cik vērtīgu, bet sarakstā par “samesto” naudu pretī viņu vārdiem vienmēr tā arī paliek tukšums. Uz jautājumu, kāpēc tā, parasti tikai noskan atbilde - priekš kam kaut kas vēl būtu jādāvina, tas ir viņu darbs!

Protams, man nav žēl, jo, kā parasti sapulcēs saka citas mammas “tas taču ir mūsu pašu bērniem, ko var skopoties”, bet ja vien tas ir saprāta robežās, neieguldot no katras ģimenes summu, kas rakstāma ar trīs cipariem. Kaut vai tāpēc, ka blakus tam mums vajadzēs arī atlikt līdzekļus, lai nopirktu izlaidumniekam goda drānas, arī Fejiņa pie sava brāļa diez vai ies tajā nonēsātajā kleitā, kurai uz vēdera liels, neizmazgājams biezeņa traips.

Lai gan sapulce vēl tikai pēc divām nedēļām, šo dienu kalendārā esmu atzīmējusi ar sarkanu, un noteikti kādu dienu vēl pirms tam vajadzēs iedzert nomierinošas zāles, lai sapulces laikā man negribētos sākt skaļi kliegt uz tām mammām, kuras ar saviem plāniem un iecerēm nokritušas no kosmosa.

Labprāt uzklausīšu, kādas bija jūsu izmaksas par bērnudārza izlaiduma organizēšanu?

lauvinja lauvinja 24. Jan 2019, 10:52

Pēc divu bērnu nu jau gana senas pieredzes, es ieteiktu aicināt vienoties ar bērnu dārza vadību, ka izlaidums notiek pēcpusdienā vai ideāli vakarpusē, un pēc svinīgā pasēdēšana b/d zālienā kā piknikā, ja labs laiks vai b/d aktu/sporta zālē.
Pāris kopīgas atrakcijas/spēles bērniem un brīvība. Vecāki mazliet pačupojas un vakarā laimīgi visi dodas mājās.

Animatori un izkalidētāji īsti nav vajadzīgi, var ļaut bērniem vaļu pēc saspringtas dienas.

Tāpat ieteiktu palikt pie veselā saprāta attiecībā uz izlaidumu tērpiem - tumšas bikses un balsts krekls puišiem ar tauriņu ir ok, nevajag tur uzvalkus un nez ko.

Un jā, nevajag pārspīlēt ar māsu un brāļu pucēšanu, galvenais lai smuki, tīri un kārtīgi. Mierīgi var iztikt bez jaunām speciālām štātēm.

Mar_Mar Mar_Mar 23. Jan 2019, 19:27

Mani jau uzvilka rudenī ņemšanās par Ziemassvētku pasākumu, kur aptrakušās mammītes gatavas bija pasūtīt dārgu salaveci pašiem mazākajiem, labi, ka attapās, ka knapi 2gadnieki baidīsies no tā + apdāvināt visu b/d personālu, labi, audzinātājas un auklītes saprotu, bet vadītāju un citus vadītājas palīgus likās pa traku, jo b/d privātais un tomēr maksāju par bd ne maz. Katrā ziņā, ja, kas liekas pa traku vai ir, ko iebilst sapulcē, tad droši uz priekšu, es tā ar darīju, lai tomēr attopas ar, kad pa traku...

Mamm.mamm Mamm.mamm 23. Jan 2019, 16:13

Tā kā dārziņu bērns, visticamāk, absolvēs pašvaldības dārziņā, jau tagad esmu gatava iztērēt līdz 50€.
Tagad Ziemassvētku pasākums privātajā dārziņā izmaksāja 25€.

ilzemilze ilzemilze 23. Jan 2019, 16:01

Jā, mums sapulce jau bija. Tik lielas summas nav, bet ņemšanās tāpat pamatīga. Saprotu Jūs. Mūsu dārziņā laicīgi gada garumā runājām par izlaidumu tā ka nav viena sapulce un naudas pēkšņi kā no gaisa.