Bērns un suns- mūsu pieredze

Bērns un suns- mūsu pieredze

04. Mar 2013, 12:49 liigad liigad

 Mūsu mājās novembra sākumā ienāca jauns iemītnieks- suns vārdā Qwatro. Jo tā kā iepriekšejais mājas sargs devās dusēt saldā miegā, tad nu bija skaidrs, ka lauku māja nevar palikt bez mājas sarga.

Vienīgā divas lietas, kas mani satrauca bija tas, kā jaunā iemītnieka ienākšanu ģimenē uztvers mazā princese Fifa (zīda taksene) un kā to uztvers Lauris.

 

Tā kā pakaļ jaunajam iemītniekam braucām abi kopā ar Lauri un tieši viņš bija tas, kurš izvēlējās jauno mājas sargu. Jau no pirmās dienas, kad atbraucām Lauris no sava gultiņas pārvācās gulēt blakus sunītim. Protams gulēšana blakus notika tikai pa dienu.

 20130304124833-89748.jpg

Tā kā pagaidām Laurim nav ne brāļu ne māsu un arī bērnudārzu vēl neapmeklējam man šķiet, tas, ka tagad viņam ir labākais draugs ir ļoti svarīgi. Jo zīda taksene ir ar šerpu raksturu un tā kā Lauris ienāca mājās pēc viņas, tad skaidrs, ka viņi labākie draugi nav, viņi vienkārši sadzīvo vienā mājā.

 

Jau no pirmās dienas mācam Laurim, ka par saunīti ir jārūpējas un Laurim ir savi uzdevumi, ko viņš ar lielu prieku dara.

Uzdevumi, ko Lauris katru dienu pilda ir šādi:

  1. no rīta pieceļoties iedot broksatis arī sunim;

  2. rūpēties, lai bļodiņā vienmēr būtu ūdens;

  3. vakaros bļodā iebērt sauso barību;

  4. dienas laikā paspēlēties laukā ar suni.

Līdz šim visus šos uzdevumus, katru dienu Lauris arī izpilda, manuprāt, jau tagad viņam ir radusies sajūta, ka par dzīvnieku ir ļoti jārūpējas, jo īpaši tad ja šis dzīvnieks ir viņa. Tas, ka Lauris uztver sunīti kā savu zinu skaidri to paliecina Laura teksts “Mans Koko (lasīt Qwatro)”.

 20130304124605-14103.jpg

Man ir patiesi liels prieks, ka bērnam ir šī atbildības sajūta par kādu. Un ka viņš iemācījies par kādu rūpēties.

20130304124701-19510.jpg

Jau tagad pēc 4 mēnešiem secinu, ka tas, ka Lauris iespaidojis arī mājas sarga raksturu, jo viņš ieraugot bērnu priecājas no visas sirds un cenšas bērnus vilināt spēlēs.

Saka, ja bērnībā bijis kāds mājdzīvnieks, bērns to atcerēsies visu mūžu, ceru, ka ar Lauri būs tā pat.

Secinu, ka no mājdzīvnieka- suņa ir liels pozitīvs ieguvums, kas liek aizmirst mazās ķibeles ikdienā ar mājas mīluļiem.



Vai jūsu bērns iemācās kaut ko tāpēc ka mājās ir kāds par ko rūpēties? Vai uzliekat bērnam kādus uzdevumus saistītus ar mājas mīluli?