7 pasākumi lieliskam gada iesākumam ar ģimeni

7 pasākumi lieliskam gada iesākumam ar ģimeni

11. Jan 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kamēr lielākā daļa cilvēku gatavo Jaunā gada apņemšanos sarakstu, Kurp.es komanda ir sarūpējusi pasākumu sarakstu, pie kuriem ievilkt ķeksīti, apmeklējot kopā ar visu ģimeni. Šajā ziņā 2019. gads ne pavisam nav bijis pieticīgs – starp bērnu pasākumiem atrodamas gan izrādes, gan filmas, gan pastaigas dabā. Ielūkojies arī Tu, kā iesākt gadu ar prieku un smaidu, izvēloties šīs nedēļas nogales pasākumus savam bērnam.

Ziemas naktis Zoodārzā 2018./2019.

līdz 28. janvārim | no 16:00 | Rīgas Zoodārzā

Šajā nakts piedzīvojumā ģimenes klātbūtne piešķirs papildus maģiju, it īpaši mazākajiem. Aizmirsti ikdienas steigu un dodies uz zoodārzu baudīt mieru, svaigu gaisu, dzīvnieku tuvumu un viņu sagādātos vakara pārsteigumus! Arī šoziem no 15. decembra līdz 28. janvārim Rīgas Zooloģiskais dārzs gada tumšākajā laikā organizē Ziemas naktis Zoodārzā, kas ļaus Tev ieraudzīt dzīvnieku aktivitātes pavisam citā gaismā (vai tumsā).

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/ziemas-naktis-zoodarza-20182019

 

Ģimenes gadatirgus Maskavas forštatē

12. janvārī | 9:30 | Rīgas Nacionālajā Sporta manēžā

Ziemassvētku tirdziņu laiks ir cauri, taču durvis ver citi iknedēļas tirdziņi. Šajā sestdienā 12. janvārī no plkst. 9.30 līdz 16.00 būsiet laipni gaidīti ģimenes gadatirgū Rīgā, Maskavas forštatē, "Rīgas Nacionālajā sporta manēžā".

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/gimenes-gadatirgus-maskavas-forstate

 

Kino Bize: Saule brauca debesīs

12. janvārī | 12:30 | Kino Bize

Viena no pagājušā gada sirsnīgākajām animācijas filmām “Saule brauca debesīs” atkal tiks izrādīta uz kino ekrāniem. Kad ķekatu jampadracī tiek nozagta Saules un Mēness meitiņa, izmisušie vecāki sauc palīgā cilvēkus, lai bērniņu atgūtu. Nabašnieks kopā ar Meiteni un Brālīti dodas ceļā, lai stātos pretī gan mošķiem un ērmiem, gan pašu bailēm. Kino seanss lieliem un maziem sāksies šo sestdien Kino Bize mājīgajās telpās 12:30.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/kino-bize-saule-brauca-debesis-1

 

Teātra "Zīļuks" izrāde „Sprīdītis”

12. janvārī | 14:00 | Rīgas Skolēnu pilī

"Sprīdītis" ir muzikāla un plastiska izrāde ar Imanta Kalniņa mūziku no kino filmas „Sprīdītis”. Rīgas Skolēnu pils teātrī „Zīļuks” izrāde „Sprīdītis” pirmo reizi tika iestudēta 1993.g., bet toreizējais teātra audzēknis Ronalds Neilands atveidoja galveno lomu Rīgas Kinostudijas filmā „Sprīdītis”. Šī izrāde ir piemērota arī pašiem, pašiem mazākajiem skatītājiem, taču pusstundu pirms izrādes un starpbrīdī - Sprīdīša radošās darbnīcas bērniem.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/teatra-ziluks-izrade-spriditis-2

 

Izrāde ģimenei “Bille”

12. janvārī | 15:00 | Nacionālajā teātrī

Labi iepazīto Vizmas Belševicas romānu 12. janvārī uz skatuves atdzīvinās Nacionālā teātra aktieri. „Bille” ir ievērojamās latviešu dzejnieces autobiogrāfisks darbs, un tajā ir Rīga tēlota neierastā noskaņā – strādnieku dzīvoklis īres namā Grīziņkalnā, basas kājas, melna maize, trokšņaini kaimiņi, trūkums, bet pāri visam – sapnis par Latviju un lepnums par jauno valsti. Visā emociju jūklī kaut ko sev varēs atrast gan bērni, gan pieaugušie.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/bille-10

 

Izrāde bērniem – Karnevāls un kartupeļu salāti

13. janvārī | 11:00 | Galerijā “Istaba”

Gan grāmata, gan izrāde “Karnevāls un kartupeļu salāti” runā par empātiju jeb spēju just to, ko jūt citi. Par bērnu iekļaušanos sabiedrībā, viņu spēju pieņemt šīs pasaules noteikumus, cenšoties saglabāt savu būtību, savu unikalitāti. Izrāde ir turpinājums labi zināmajam un godalgotajam bērnu stāstam “Kaka un pavasaris”. Taču jaunais stāsts sākas pavisam vienkārši: Mijai ir dzimšanas diena un sanākušie viesi nolemj spēlēt karnevālu. Atliek tikai izvēlēties lomas…

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/izrade-berniem-karnevals-un-kartupelu-salati-pec-a-kivirehka-motiviem-10

 

Pankūku brīvdiena

13. janvārī | 11:00 | Ogres Ezītī miglā

Gandrīz visi no mums sirdī kļūst par maziem, priecīgiem bērniem, ieraugot plānās pankūkas. Tas, nenoliedzami, ir brīvdienu un ģimenes kopā būšanas ēdiens. Pēc darba vai skolas nedēļas ikviens vēlēsies nokļūt plāno pankūku paradīzē. Šajā svētdienā no 11:00- 15:00 Ogres Ezītis miglā ielūdz uz plāno pankūku rītu dažādām gaumēm. Iepriecini savus bērnus, kā arī savu iekšējo bērnu ar īpašo plāno pankūku ēdienkarti.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/pankuku-brivdiena-ogres-ezitis-migla

 

Visus bērnu pasākumus meklē šeit: https://kurpes.lv/pasakumi/gimenem,berniem

lauvinja lauvinja 11. Jan 2019, 10:36

Vēl līdz 13.janvārim var baudīt ziemas naktis Brīvdabas muzejā.
https://www.delfi.lv/turismagids/latvija/foto-ziemas-nakts-klusa-romantika-izgaismotaja-brivdabas-muzeja.d?id=50729115
Ņemiet līdzi ragaviņas un mazliet spocīgās gaismiņās baudiet ziemu. Smuki!

Tāpat līdz 13.janvārim vēl ir iespēja izpētīt Egļu ceļu Rīgā http://www.eglufestivals.lv/lv/home

Gribas lielāku pastaigu - dodies uz Cecīļu dabas takām, 12.01. tās būs izgaismotas vakarā - būs smuki, mazliet ekstrēmi un bailīgi (nav piemērots pavisam maziem staigātājiem un nevar izbraukt ar bērnu ratiņiem.
https://www.facebook.com/cecilutaka/

Turpat blakus ir civilizēta izgaismotas takas versija Ieriķu dzirnavās
https://ierikudzirnavas.lv/