7 bērnu pasākumi jautrākai nedēļas nogalei

7 bērnu pasākumi jautrākai nedēļas nogalei

21. Feb 2019, 00:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasaris jau teju teju jūtams gaisā, tāpēc laiks mosties un doties ārā no savām “migām”, lai izbaudīto lielisko pasākumu klāstu, ko sniedz dažādas aizraujošas vietas Rīgā. Šajā nedēļas nogalē atrodamas gan dažādas darbnīcas, gan izglītojošas ekskursijas, kā arī jaunas un vecas izrādes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu mazo ķiparu. Tāpēc “Kurp.es” komanda ir sagatavojusi 7 spilgtāko pasākumu izlasi bērniem, lai ikviena ģimene varētu atrast sev atbilstošāko.

Bērnu kino / Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi

22.-24. februārī | dažādos laikos | Kino Bize

Latviešu animētā filma “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” nonākusi uz ekrāniem arī kino Bize. Jēkabs dzīvo Rīgas centrā, viņam patīk sapņot un viņš tic, ka sapņi piepildās. Pēkšņi tētis paziņo, ka Jēkabam vesela nedēļa būs jāpavada pie radiem pilsētas nomalē. Maskačkas svešādā vide, pašpārliecinātā māsīca Mimmi, tēvocis – pirāts un suns, kas miedz ar aci, ir tikai sākums neparastiem piedzīvojumiem.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/kino-bize-jekabs-mimmi-un-runajosie-suni-2

 

Planēta Nr.85

22. un 23. februārī | 18:00 un 13:00 | Dailes teātrī

Populārā bērnu izrāde “Planēta Nr.85” kārtējo reizi atgriežas uz Dailes teātra skatuves, lai aizvestu bērnus un vecākus ceļojumā laikā un Visumā. Kāds puisis iemanto brīnumainu iespēju ceļot laikā. Šajā ceļojumā viņš satiek savus vecākus un vecvecākus. Satiek savu pagātni un savus senčus – lai atrastu ceļu atpakaļ pats pie sevis un savas būtības. Un saprastu, cik brīnišķīga un vērtīga patiesībā ir viņa dzīve.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/planeta-nr85-17

 

Tirgus un darbnīcas bērniem

23. februārī | 10:00 | Kalnciema kvartālā

23. februārī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartāla pagalmā norisināsies iknedēļas zemnieku un amatnieku tirgus. Katru mēnesi Kalnciema kvartālā par darbnīcas vadītājiem kļūst privātas sākumskolas Domdaris audzēkņi, kuri šoreiz mācīs citiem bērniem, kā izgatavot savu atstarotāju. Savukārt “Ledene” palīdzēs uztaisīt sev vai kādam dāvanā stikla burtiņkrelles.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/tirgus-un-darbnicas-berniem

 

Ģimenes diena „Mamutam pa pēdām”

23. februārī | 11:00 | Latvijas Dabas muzejā

Vai kāds ir redzējis mamutu dzīvē? Mazajiem būs iespēja tos ieraudzīt jau šo sestdien, jo Dabas muzejs rīko ģimenes dienu, kas veltīta īpašajai mamutu izstādei. Ģimenēm būs iespēja apskatīt Latvijā un pasaulē atrastus mamutu dzerokļus un kaulus, salīdzināt tos ar ziloņkaulu, vingrināties mamuta barības atpazīšanā, kā arī uzzināt vairāk par citiem lielajiem pieledāja zīdītājiem, kas bija sastopami laikā, kad dzīvoja mamuti.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/gimenes-diena-mamutam-pa-pedam-1

 

Projekts Gudra Rīga. Šovs 'Zinātnes par ēdienu'. 9-11 gadu vecumam

23. un 24. februārī | 11:00, 14:00 un 17:00 | Skolā ISMA Premjers

Vai ēdiens arī var kļūt par atsevišķu zinātni? Fiziķu, ķīmiķu un biologu kompānijā, bērni varēs veikt eksperimentus ar ierastajiem pārtikas produktiem. Būs iespēja uzzināt, no kā sastāv ēdiens, izjaukt to pa sastāvdaļām un salikt atpakaļ, pagatavojot izsmalcinātu ēdienu. Bonusā arī dažādas konservēšanas un olu vārīšanas tehnikas, kas balstītas uz zinātni. Tomēr, pat ja jūs, vecāki, šo visu jau zināt, arī jums nebūs garlaicīgi, jo programmā paredzēta īpaša lekcija/viktorīna vecākiem.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/projekts-gudra-riga-sovs-zinatnes-par-edienu-9-11-gadu-vecumam

 

Gaisa joga & radošā darbnīca ģimenēm ar lieliem bērniem (no 7 gadiem)

23. ferbuārī | 12:30 | ATMA Center Latvia

Pavisam citās sajūtās jūs ievedīs gaisa jogas darbnīca ģimenēm, kurā droši doties, lai atbrīvotos no nedēļas saspringuma. Nodarbība mācīs apzināties sevi un pasauli caur maņām – jogas pozas un radošā darbnīca pieskaņota nodarbības tēmai. Šīs nodarbības tēmturis #GARŠA, kas nozīmē, ka radošās darbnīcas gala rezultātu varēs arī izgaršot.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/gaisa-joga-and-radosa-darbnica-gimenem-ar-lieliem-berniem-no-7g-4

 

Izrāde bērniem "Sunītis un kaķīte"

23. februārī | 13:00 | Sky & More

Iespējams, viena no sirsnīgākajām izrādēm būs skatāma Sky & More šo sestdien. Šī ir interaktīva izrāde bērniem, kurā izrādes varoņi Sunītis un Kaķīte aktīvi iesaista mazos skatītājus. Kopā ar bērniem Sunītis un Kaķīte cenšas noskaidrot: Kas ir kārtība un kam tā ir vajadzīga? Kāpēc ir jāmācās? Un kas ir īsta draudzība?

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/izrade-berniem-sunitis-un-kakite-2

 

Visus bērnu pasākumu meklē šeit: https://kurpes.lv/pasakumi/berniem