7 bērnu pasākumi izglītojošai nedēļas nogalei

7 bērnu pasākumi izglītojošai nedēļas nogalei

31. Jan 2019, 18:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Februāri ir vērts iesākt ar kādu patīkamu pasākumu visai ģimenei. Paši mazākie varēs izbaudīt muzikālas spēles un filmas, taču tiem, kas mazliet paaugušies, piedāvājumu klāstā atradīsies gan zinātniskas nodarbības, gan interaktīvas un aizraujošas izstādes. Kurp.es komanda ir izmeklējusi 7 pasākumus, kas raisīs jebkura ziķera interesi un sagādās lielu prieku ne tikai mazajiem, bet arī vecākiem.

 

Interaktīva izstāde visai ģimenei "Dzīvās sistēmas"

līdz 3. februārim | Elkor Plaza

Izstāde “Dzīvās sistēmas” sniegs atbildes uz daudziem mazos pasaules atklājējus interesējošiem jautājumiem – gan par to, cik cilvēkā daudz ir ūdens, gan to, kā darbojas acs un muskuļi -, kā arī piedāvās interaktīvas tehnoloģijas, aptuveni 60 eksponātus, kur gan bērni, gan pieaugušie varēs izmēģināt dažādus dzīvus organismus, paši darbojoties un pārbaudot savus spēkus, kā arī iegūstot noderīgas zināšanas. Izstāde “Dzīvās sistēmas” būs vieta, kur patīkamo apvienot ar lietderīgo.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/interaktiva-izstade-visai-gimenei-dzivas-sistemas

 

Tirgus un grāmatas "Gribu būt dizainers" atklāšana

2. februārī | 10:00 | Kalnciema kvartālā

2. februārī plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartālā notiks zemnieku, amatnieku un mājražotāju tirgus, kas katru sestdienu priecē ar retiem un vērtīgiem produktiem. Šajā dienā būs liels notikums visiem topošajiem dizaineriem – kopā ar izdevniecību “Droši un Koši” tiks atklāta bērnu grāmata “Gribu būt dizainers”. Atklāšanā varēs satikt autori un dizaineri Dainu Gāgu Ēķi, uzzināt par visiem amata noslēpumiem un apgūt prasmes, kas jāzina katram profesionālim.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/tirgus-un-gramatas-gribu-but-dizainers-atklasana-1

 

Putnu Opera

2. februārī | 12:00 | Latvijas Nacionālajā operā

Ilgi gaidīts notikums jaunajiem skatītājiem – viens no visu laiku populārākajiem Latvijas Nacionālās operas un baleta iestudējumiem atgriežas uz skatuves, lai ar Jāņa Lūsēna melodijām un Māras Zālītes vārdiem atkal apliecinātu draudzības un mūzikas spēku. Labais doktors Dūlitls un viņa draugi vienmēr gatavi steigties palīgā tiem, kurus piemeklējusi kāda ķibele. Viņi atrod noslēpumaini pazudušo kanārijputniņu, veikli nodzēš ugunsgrēku un pat iestudē panākumiem bagātu operu!

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/putnu-opera-7

 

Izstādes "Zīmē un rīmē" atklāšana

2. februārī | 13:00 | Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Latvijas Nacionālās bibliotēkas 7. stāvā "Ģimeņu sestdienā" notiks interaktīvas izstādes bērniem "Zīmē un rīmē" atklāšana, kas veidota izmantojot mākslinieka Alberta Kronenberga (1887‒1958) radītos tēlus un tekstus. Tā būs interaktīva rosīšanās gan lieliem, gan maziem.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/izstades-zime-un-rime-atklasana

 

Dr. Haštaga zinātniskā skola

2. februārī | 11:00 | Čerkovska teātrī

Čerkovska teātrī šajā sestdienā norisināsies izglītojošs šovs bērniem – zinātniskā skola. Dr. Haštaga mērķis ir iemācīt bērniem vienkāršotos metafizikas likumus- domā pozitīvi, labi izturies pret draugiem un vecākiem, cilvēkiem ir iespēja pašam radīt savu likteni. To viņš dara ar humoristiski izglītojošas lekcijas palīdzību un dažādiem eksperimentiem, kas ir veidoti uz azota un sausā ledus bāzes.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/dr-hastaga-zinatniska-skola

 

Bērnu kino / Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi

2. februārī | 12:00 | Kino “Splendid Palace”

Latviešu animētā filma “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” nonākusi uz ekrāniem arī kino “Splendid Palace”. Jēkabs dzīvo Rīgas centrā, viņam patīk sapņot un viņš tic, ka sapņi piepildās. Pēkšņi tētis paziņo, ka Jēkabam vesela nedēļa būs jāpavada pie radiem pilsētas nomalē. Maskačkas svešādā vide, pašpārliecinātā māsīca Mimmi, tēvocis – pirāts un suns, kas miedz ar aci, ir tikai sākums neparastiem piedzīvojumiem.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/bernu-kino-jekabs-mimmi-un-runajosie-suni

 

Leļļu meistara sapnis

3. februārī | 11:00 | Spīkeru koncertzālē

Koncerts Spīķeru koncertzālē “Leļļu meistara sapnis” būs domāts patiešām maziņiem. Līdz pat 40 minūtes pirms katra koncerta aicinām bērnus apciemot radošās darbnīcas 2. stāva foajē kopā ar krāsaino Rotaļnīcu un mūzikas rotaļu istabiņu ar jauko pedagogu no YAMAHA Mūzikas Skolas. Savukārt koncerta galvenais tēls ir kāds leļļu meistars, kas darina brīnumskaistas lelles un citas rotaļlietas. Bet viņam ir arī kāds sapnis. Varbūt tas piepildīsies?

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/patiesam-maziniem-lellu-meistara-sapnis-1

 

Visus bērnu pasākumus meklē šeit: https://kurpes.lv/pasakumi/gimenem,berniem