5 interesantas rotaļas ar koka klucīšiem

5 interesantas rotaļas ar koka klucīšiem

10. Apr 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rotaļāšanās ar koka klucīšiem ir interesanta, jo nekad nevar zināt, ko izdosies uzbūvēt - katru reizi citas formas, krāsas. Ar šo vienkāršo un klasisko rotaļlietu var izpausties neierobežoti.

Lai spēlēšanos dažādotu vēl vairāk, piedāvājam idejas 5 interesantām rotaļām ar koka klucīšiem. Būs interesanti!

Krāsainā māja

Uzzīmē uz papīra māju, kas sastāv no klucīšiem (uzzīmētajiem klucīšiem 1:1 jāatbilst reālo koka klucīšu izmēram) un izkrāso to. Mudini bērnu māju piepildīt ar īstiem klucīšiem - lai zaļais klucītis apmetas uz uzzīmētā zaļā lauciņa, sarkanais - uz sarkanā utt. Šāda rotaļa attīstīs bērna uzmanību un palīdzēs arī iemācīties krāsas.

Šķēršļu rallijs

Izveidojiet no koka klucīšiem sacīkšu trasi, izveidojot krasus pagriezienus, tiltus, un pēc tam izbrauciet trasi ar kādu no rotaļu kastē esošajām mazajām mašīnītēm. Braukšanai jābūt precīzai, lai neizgrūstītu trases nožogojumu, taču vajadzīgs arī ātrums, jo varat sarīkot sacensības, kurš trasi izbrauks visātrāk un precīzāk - tētis, mamma, brālis vai māsa?

Skaiti līdz 5

Rotaļai jāsagatavojas iepriekš, uz mazākām lapiņām sarakstot skaitļus no 1 līdz 5. Uzlīmē skaitļus uz klucīšiem un piedāvā bērnam kļūt par arhitektu, taču... ar nosacījumu, ka mājai jāizaug no mazākā skaitļa līdz lielākajam. Tas nozīmē, ka pamatam tiek izmantoti klucīši ar skaitli "1", otrais stāvs jau tiks veidots no klucīšiem ar ciparu "2" un tā līdz pat jumtam. 

Kurš ātrāk?

Spēle ir pavisam vienkārša, taču attīsta veiklību, uzmanību un, protams, iemāca arī to, ka ne vienmēr izdosies uzvarēt. Izberiet uz grīdas klucīšus un dodiet signālu "starts":

  • kurš savāks visvairāk dzelteno klucīšu?
  • kurš pirmais salasīs 5 klucīšus?
  • kurš pirmais salasīs pa vienam klucītim no katras krāsas?
  • kurš pirmais salasīs pa vienam klucītim no katras klucīšu formas - kubu, cilindu, konusu?

Loģikas rinda

Ja bērns jau sasniedzis trīs gadu vecumu, vari viņam ierosināt uzspēlēt loģikas mīklu. Sakārto klucīšus konkrētā secībā. Piemēram: zaļš, sarkans, divi dzelteni, sarkans, zaļš, sarkans.. un lūdz bērnam ķēdi turpināt. Šādi loģiskas uzdevumi veicinās uzmanības noturību un būs lielisks treniņš skolas gaitām nākotnē.