3 ieteikumi, kā bērnudārzniekam palīdzēt pamosties

3 ieteikumi, kā bērnudārzniekam palīdzēt pamosties

21. Jan 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērni nudien nav tie, kas ceļas pirms saullēkta un bez pieaugušā modināšanas, sevišķi darba dienās, kad jādodas bērnudārza gaitās. Tagad visa Tava enerģija jāpatērē tam, lai pirmsskolnieku beidzot pamodinātu un dabūtu laukā no gultas. Kas notiek?

Izrādās, ka miega paradumi pirmsskolniekiem atšķiras no skolnieku un pieaugušo paradumiem. Viņu ķermeņu iekšējie pulksteņi patiesībā signalizē, ka vakaros jāieiemieg vēlāk, bet jāguļ no rītiem ilgāk.

Māmiņu Klubs apkopojis ieteikumus veiksmīgākam rīta cēlienam:

Uzliec modinātāju ātrāk. Tā vietā, lai ieslēgtu modinātāju plkst.7:00 no rīta, ja pati modies pirms celšanās laikā, uzslēdz maigu mūziku 15 minūtes pirms celšanās laika, lai bērnam būtu laika pamosties un noskaņoties dienai.

Sniedz labu iemeslu, lai celtos no rīta. Protams, protams, mēs zinām, ka piekukuļot bērnu nav labais tonis, tomēr gards kakao vēsā ziemas rītā un bērna iecienītākās siermaizītes būs labs iemesls, lai celtos un ātrāk sagatavotos dienai.

Ļauj bērnam būt patstāvīgam. Četrgadīgiem bērniem jau patīk būt patstāvīgiem un būt par palīgiem vecākiem, tāpēc aicini bērnu pašam no rītiem pamosties,  saģērbties un sagatavoties dienā, pašam nospiežot sava modinātājpulksteņa pogu.

Kāds ir Tavs paņēmiens, lai bērns laicīgi pamostos no rīta?

Māmiņu Klubs