Topošā māmiņa Ligita iekārto bērnistabu

Topošā māmiņa Ligita iekārto bērnistabu

19. Jun 2010, 13:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gaidīšanas laiks topošajai māmiņai Ligitai Brodiņai iet uz beigām, tāpēc laiks iekārtot bērnistabu. Uzzini, kādi apsvērumi Ligitai šķiet svarīgi!

 

Šajā nedēļas nogalē sākām piestrādāt pie bērnistabas iekārtošanas. Līdz šim tur bija mūsu darbistaba ar kārtīgu rakstāmgaldu un nekas neliecināja, ka kādreiz te varētu būt vieta bērnu smiekliem. Tā nu pienācis laiks visu pārkārtot un piemērot tam mērķim, kam šī istaba patiesi paredzēta. Lielo rakstāmgaldu pārnesām uz viesistabu, taču vēl domāsim, ko ar to beigās iesākt. Pagaidām, kad vēl strādāju pie sava maģistra darba, tas patiesi ir vajadzīgs, bet, domāju, ka vēlāk nāksies atzīt, ka mūsu dzīvoklī tas savu misiju ir izpildījis. Kamēr tas būs noderīgs bēbim, paies ļoti ilgs laiks.

 

Vakar arī izvēlējāmies bērnistabas tapetes. Izlēmām, ka bērnistaba būs īsta Vinnija Pūka  un viņa draugu valstība un braucām uz K Rauta. Jāsaka, ka tur tiešām apkalpo tā, kā rāda Mājokļa jautājumā – paldies laipnajai pārdevējai Ērikai, kas mums palīdzēja ātri vien izvēlēties un saskaņot tapetes un bordīti un arī palīdzēja sarēķināt nepieciešamo daudzumu. Tā nu tapešu gādāšana bija patiesi priecīgs notikums un es jau iztēlojos kā tas viss kopā izskatīsies. Vēl sapņoju par jauniem, dzelteniem aizkariem. Bērnistabu vēlos iekārtot gaišās noskaņās. Nākamajā svētdienā mājās būs īsta rosība – esam ieplānojuši tās izlīmēt, palīgā aicinot manus vecākus. Vēl pa šo nedēļu mums uzdevums atrast piemērotu sienas lampiņu, jo pagaidām istabā ir tikai griestu lampa.

 

Tā nu aizdomājos un pie sevis nosmaidīju – kā gan tāds maziņš, maziņš cilvēciņš spēj visu māju apgriezt ar kājām gaisā. Tik daudz pārmaiņu!

 

Esmu sākusi vairāk lasīt ar bērna aprūpi saistītas grāmatas un rakstus. Ļoti noderīga man šķiet grāmata „Māte un bērns” – man šķiet, nav situācijas, kas tur nav apskatītas. Bet vislielākā paļāvība man ir uz Māmiņu kluba DVD – domāju, ka tos mēs skatīsimies atkal un atkal, turklāt šai tēmai veltīta būs arī šīsnedēļas Māmiņu kluba topošo vecāku nodarbība. Man šķiet svarīgi, ka arī vīrs redz kā bērniņš pareizi jātur, jāģērbj un jāvanno. Vismaz man tas nozīmēs lielāku paļāvību un sirdsmieru. Zinu, ka ir mammas, kas mēdz ar bažām uzticēt šos pienākumus saviem vīriem, jo nav pārliecības vai tas bikšainis patiesi zinās, kas un kā pareizi darāms.

 

Šonedēļ mums abiem ar vīru gaidāms vēl kāds jauks notikums, kuru gaidām ar nepacietību. Jau otro reizi grūtniecības laikā dosimies pie dr. Seržanta uz 4D sonogrāfiju, ko parasti veic ap šo laiku. Pie viņa šīs apskates patiesi ir sirsnīgas un emocionālas. Tik ļoti gribas atkal ieraudzīt savu mazo brīnumu!

 

Kā bērnistabu iekārto TU? No kāda vecuma Tu guldi mazuli savā istabā?

27. Oct 2009, 16:31

manai meitinai istabu iekartoja virs, kamer mes bijam slimnica, mums bija liels parsteigums.es uzreiz guldiju mazo sava istaba un nekadu problemu nebija

27. Oct 2009, 15:31

man arī bij baigais prieks,kad iekārtoju meitiņai istabu..un kad nopirkām un salikām gūltiņu ar nepacietību gaidījām,kad tad beidzot tajā gulēs mazais brīnumiņš😀😀
Viss vēl nav līdz galam iekārtots,tieši tā kā nepieciešams bērnam,bet tas ar laiku,jo tagad mēs visi 3 guļam kopā bērnu istaba(bieži jāceļas augšā un būtu grūti ik pēc 2 stundām čāpot no vienas istabas uz otru)😃

27. Oct 2009, 11:46

ooo, forshi Ligita!!!!
mums mazai Vinnijs Pūks ir mīļākā rotaļlieta, vinjai ir sapirkti un sadāvināti lāči, bumbas, spēles, drēbītes, viss kur Vinnijs Pūks.....un guļ viņa tikai ar mīksto lielo Pūku....pati vinjam liek sedzinju virsū pirms miega....")")")